Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Zelenski demana als líders europeus que accelerin l’entrega d’avions de combat i artilleria per fer front a Rússia

ACN Brussel·les – El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha demanat als caps d’estat i govern de la Unió Europea que accelerin l’entrega d’avions de combat, tancs i artilleria per combatre […]

Agències 09/02/2023

ACN Brussel·les – El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha demanat als caps d’estat i govern de la Unió Europea que accelerin l’entrega d’avions de combat, tancs i artilleria per combatre les tropes russes. En una intervenció des del Consell Europeu, Zelenski ha agraït als diferents líders polítics el suport que ha rebut fins ara el país, però ha subratllat la necessitat d’actuar de forma “més ràpida que l’agressor”. En aquest sentit, el dirigent ha recordat que els atacs del Kremlin no només són una agressió contra Ucraïna, sinó una agressió “contra Europa”. Per altra banda, el president ha exigit la creació d’un tribunal internacional per condemnar les accions de Moscou i crear un mecanisme de compensació perquè Rússia “entengui què ha fet”.

Alhora, Zelenski ha manifestat la importància que la Unió Europea lluiti per preservar “la seguretat” al país i ha apuntat que, si els líders europeus assoleixen aquest objectiu, “passaran a la història”.