Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Yolanda Díaz retreu a Tamames que “deteriori la democràcia” amb una “moció destructiva”

|

- Publicitat -

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha pres el relleu al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la rèplica a la moció de censura de l’economista Ramón Tamames, a qui ha acusat de “deteriorar la democràcia” amb una “moció destructiva” que “no ho és per al govern espanyol”, sinó que afecta el PP. “Fer ús d’un institut constitucional sense un programa alternatiu no és correcte”, ha dit. Díaz també ha retret a Tamames que no faci honor a la seva trajectòria amb una moció de censura promoguda per Vox, i li ha recordat l’aportació de les dones a la construcció de la democràcia. Ha destacat a més que la constitució diu que l’Estat és un estat “social” i de dret.

En una intervenció on ha acusat Tamames de fer un discurs “poc profund” i “ple de confusions” dels preceptes constitucionals, Díaz ha recordat al candidat de la moció de censura que els temps que enyora no permetien exercir els drets sindicals, contràriament al que impulsa el seu executiu. També ha reivindicat les actuacions del seu executiu per a un sistema fiscal més progressiu i perquè existeixin pensions justes.

Publicitat

“Vostè té un problema. El programa del partit pel que és candidat demana expressament la privatització de les pensions, però el mandat constitucional s’allunya molt del que estan defensant, perquè parla d’un sistema públic de pensions solidari i de repartiment”. “El programa de govern de Vox se situa fora de la Constitució espanyola”, ha dit, i “els que s’omplen la boca de constitució són hereus dels que no la van votar al seu dia”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió