Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Yolanda Díaz destaca els beneficis multimilionaris de la banca i demana congelar les hipoteques

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha reaccionat aquest dimecres als beneficis rècord anunciats pel BBVA (6.420milions, un 38% més al 2022) recordant que “la […]

Agències 01/02/2023

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, ha reaccionat aquest dimecres als beneficis rècord anunciats pel BBVA (6.420milions, un 38% més al 2022) recordant que “la crisi no pot ser una excusa per guanyar més”. A través de Twitter i també en declaracions a la premsa, Díaz ha apostat per una congelació de les hipoteques. “El que està passant és molt greu”, i “la situació de les persones que tenen una hipoteca és impossible de suportar”, ha dit. Per aquest motiu ha demanat a les entitats bancàries que facin “un pas endavant” i es posin “al costat dels seus clients”.

Díaz ha recordat que les persones que tenen una hipoteca variable de 150.000 euros s’han encarit una mitjana de 250 euros fruit de l’augment de l’euríbor. Segons la vicepresidenta, de la mateixa manera que el seu govern ha congelat els lloguers, cal “congelar també les quotes hipotecàries des que s’ha propiciat l’augment de l’euríbor”.

“La sortida és la congelació”, ha dit, perquè “tenim un grau de concentració bancària a Espanya que suposa riscs, perquè els beneficis de les entitats financeres no són justos, i perquè hem de sortir d’aquesta crisi amb cohesió social i complint el mandat constitucional que diu que qui més té, més ha d’aportar”.

Per això ha demanat a les entitats financeres que “facin un pas endavant i que es comprometin amb la ciutadania dient als seus clients que es posaran al seu costat”. “Crec que això és més que just”, ha sentenciat.