Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Yolanda Díaz acusa el PP de pretendre convertir l’Estat en una competició per veure qui fa millors regals als rics

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolana Díaz, ha acusat aquest dimecres el PP de pretendre convertir l’Estat en una “competició de regals fiscals als rics”, quan […]

Agències 21/09/2022

ACN Madrid – La vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolana Díaz, ha acusat aquest dimecres el PP de pretendre convertir l’Estat en una “competició de regals fiscals als rics”, quan “curiosament” està “en contra de gravar les grans elèctriques i les entitats financeres” que estan obtenint beneficis multimilionaris gràcies a la guerra d’Ucraïna. Segons Díaz, la decisió del PP a Andalusia de suprimir l’Impost del Patrimoni suposarà que no es podrà contractar a “més de 1.300 metges o 1.700 professors a Andalusia”. “Parlat de tributs és parlar de serveis públics”, ha dit.

La vicepresidenta creu que la proposta del PP suposa la implantació d’un model de “dumping fiscal” i “no respecta la Constitució”. “El PP està fent dumping fiscal a favor dels rics” perquè “parlar d’impostos és parlar d’Educació, de Sanitat, de la Justícia” i la competició de regals fiscals va “en detriment” dels serveis públics.

Pel que fa a la recentralització d’impostos que el ministre d’Inclusió Social, José Luis Escrivá, va defensar aquest dimarts “a títol personal”, Díaz, ha insistit que cal actuar amb “respecte absolut al model constitucional” de competència fiscal de les comunitats autònomes Això, segons Díaz, no és contradictori amb una harmonització de part dels tributs.