Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Yo-Yo Ma, Daniel Barenboim i la Royal Concertgebouw Orchestra amb Yuja Wang centren la 5a edició del BCN Clàssics

ACN Barcelona.-Després de la cancel·lació dels tres últims concerts de la temporada 2019-2020 a causa de la crisi sanitària del coronavirus, BCN Clàssics ha presentat aquest dimecres la seva 5a […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Barcelona.-Després de la cancel·lació dels tres últims concerts de la temporada 2019-2020 a causa de la crisi sanitària del coronavirus, BCN Clàssics ha presentat aquest dimecres la seva 5a edició. El cicle inclou nou concerts entre el 15 d’octubre de 2020 i el 26 de maig de 2021 al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori de Barcelona. Els protagonistes són la Royal Concertgebouw Orchestra amb la pianista Yuja Wang, dirigides per Paavo Järvi, i el recital de Yo-Yo Ma amb Kathrin Stott. També vindran a Barcelona Evgeny Kissin, Daniel Barenboim i Arcadi Volodos al piano. El cicle proposa canviar l’import de les entrades dels concerts que s’han hagut de cancel·lar per la pandèmia per entrades i abonaments de la nova temporada.

El cicle començarà el 15 d’octubre amb el concert d’Evgeny Kissin al Palau de la Música; Daniel Barenboim oferirà un recital l’1 de desembre de 2020 a l’Auditori; la Royal Concertgebouw i Yuja Wang actuaran el 19 d’abril de 2021 també a l’Auditori; Yo-Yo Ma i Kathryn Stott ho faran el 17 de maig de 2021 al Palau de la Música; i Arcadi Volodos el 26 de maig de 2021 també al Palau.La 5a edició comptarà, a més, amb els concerts de l’Orquestra Simfònica de Ràdio Viena dirigida per Marin Alsop i dels Virtuosos de Moscou dirigits per Vladimir Spivakov. Recuperació d’autors catalansLa programació 2020-2021 de BCN Clàssics manté les tres característiques essencials del cicle: artistes de primer nivell internacional, grans títols del repertori clàssic i obres del patrimoni musical català. En aquest sentit, la nova temporada es completarà amb dos concerts centrats en la recuperació del patrimoni musical català. Es tracta d’un concert del Trio Rodin (16 de novembre de 2020) amb obres de cambra de Granados, Pahissa i Malats i la programació de ‘L’arca de Noé’, de Xavier Montsalvatge (17 de gener de 2021). Concerts cancel·lats pel coronavirusEl BCN Clàssics proposa canviar l’import de les entrades dels concerts que s’han hagut de cancel·lar per la pandèmia per entrades i abonaments de la nova temporada. També ofereix la possibilitat de dipositar l’import com a donatiu per tal que seguir programant “les millors orquestres, directors i solistes del món a Barcelona i desenvolupant projectes per apropar la música clàssica als joves”, expliquen en un comunicat. D’altra banda, les persones que ho demanin se’ls reintegrarà l’import íntegre de les entrades.