Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Xiula recull a ‘Cuarto Lagarto’ una col·lecció inèdita de cançons dels seus vuit anys de carrera

ACN Barcelona.-El grup musical i d’animació Xiula acaba de publicar ‘Cuarto Lagarto’, un recull de cançons creades al llarg de vuit anys de carrera. El quart quart disc del grup […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-El grup musical i d’animació Xiula acaba de publicar ‘Cuarto Lagarto’, un recull de cançons creades al llarg de vuit anys de carrera. El quart quart disc del grup inclou peces que no s’havien editat prèviament com ‘Em quedo a casa’, creada fa unes setmanes per i des del confinament. L’àlbum arriba abans d’hora -explica el conjunt-, tant per dur la música a les llars en aquest context com per poder mantenir el seu projecte econòmicament. En realitat Xiula l’hauria editat més endavant –”potser pels 10 anys”, apunten-, però les circumstàncies els han portat a canviar els plans. De fet, Xiula ja prepara el llançament del que serà el seu cinquè disc a l’octubre, aquest sí, amb moltes cançons noves i l’avís que “ho vol revolucionar tot”.

‘Cuarto Lagarto’ és el quart disc de Xiula, fruit dels vuit anys que porten recorrent les escoles, els pobles, i els festivals de Catalunya i més enllà. L’àlbum inclou cançons com ‘Partycipem’, ‘Verdura sense mesura’, ‘Bon Son’, ‘Em quedo a casa’, ‘Stranger things’, ‘Dona sang’ i ‘Com consumeixes tu?’, moltes com a resultat dels processos participatius amb escoles i amb el teixit associatiu del país. El disc s’ha posat a la venda aquest dilluns en un “format nou”, és a dir, digital amb dret a descàrrega de les cançons i alhora en format físic, que s’enviarà quan es puguin fer “els enviaments amb normalitat”.