Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Xènia Dyakonova, Àngels Marzo, Vicenç Pagès Jordà, Josep Pedrals i Julio Manrique, Premis Crítica Serra d’Or

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’obra ‘El conte de l’alfabet’ (L’Avenç), de Xènia Dyakonova, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or de Narrativa 2023 i ‘El rastre nival’ (Pagès Editors), d’Àngels Marzo, s’ha endut el de Poesia. Vicenç Pagès Jordà, amb ‘Kennedyana’ (Navona), ha obtingut el premi d’Assaig, mentre que Marta Vallverdú ha aconseguit el guardó en la categoria de Recerca amb ‘Seixantisme. L’esclat cultural català dels 60’ (L’Avenç). El dramaturg i actor Julio Manrique s’ha endut el d’Arts Escèniques per l’obra ‘Animal negre tristesa’, d’Anja Hilling. Els premis també han reconegut Aina Alegre en Dansa per l’espectacle ‘R-A-U-X-A’, Josep Pedrals en l’apartat de Literatura Juvenil per ‘El joc del penjat’ (Animallibres) i Josep Vallverdú ha rebut un esment especial.

Altres guardonats han estat Lluís Feliu i Adelina Millet, premi de Traducció per ‘Poema de Gilgamesh’ (Adesiara), mentre que Sebastià Roig i Toni Benages Gallard s’han endut el nou Premi Crítica Serra d’Or 2023 de Còmic per ‘El cercle de Loplop. Una aventura de Francesc Pujols’ Males Herbes).

Publicitat

El Premi Crítica Serra d’Or de Recerca 2023 (Ciències) ha estat per a ‘Una empresa amb ànima. Lavola, 40 anys impulsant la sostenibilitat’ (Anthesis Lavola), de Pere Colomer. En l’apartat de Catalanística s’ha reconegut Irmela Neu per ‘Consciència lingüística i consciència nacional a Catalunya durant la Renaixença (1833-1891)’ (PAMSA).

El Premi a l’espectacle d’òpera ha estat per a ‘La gata perduda’, del veïnat del Raval i el Liceu, una òpera “comunitària i popular”, que “ha obert el Gran Teatre del Liceu al barri del Raval”. El guardó d’Arts Escèniques a l’aportació més interessant ha estat per a la Companyia Teatre Micalet per la trajectòria de més de 25 anys de muntatges en català a la ciutat de València.

En l’apartat de Literatura Infantil i Juvenil, a banda de Pedrals i Vallverdú també han estat reconeguts el text de Joan Rioné i la il·lustració d’Alba Domingo a ‘Naïm’ (Piscina un petit oceà) en la categoria Infantil, Cristina Cubells i Joana Casals per ‘Ppprrrrriiit. Un llibre per crear i experimentar amb els sons’ (Zahorí) en l’apartat Juvenil (Coneixements) i Federica Ravera i Martina Manyà, que amb ‘Dones de la muntanya’ (Pol·len Edicions) han estat reconegudes amb el nou Premi Crítica Serra d’Or Juvenil 2023 (Còmic).

L’Espai Endesa de Barcelona ha acollit l’acte de lliurament de la 57a edició dels guardons, que ha comptat amb la participació de l’abat de Montserrat, Manel Gasch, i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

<strong>Nova etapa per a la revista</strong>

En el marc de la cerimònia, el cap del Consell de Redacció de la revista ‘Serra d’Or’, Francesc-Marc Álvaro, ha presentat el nou disseny i els nous continguts de la publicació, a través dels quals s’enceta una nova etapa “sense perdre l’esperit que es manté des del 1959”, segons afirma el Departament de Premsa i Comunicació de Montserrat en una nota difosa amb motiu dels premis.

“A partir d’un format més atractiu i contemporani, pretenem incorporar matèries inèdites i noves firmes a la revista, amb voluntat de tornar a ser una àgora central de la cultura catalana, on reflexionar i debatre amb mirada nacional, europea i global alhora”, ha indicat Álvaro.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió