Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Wild Confinement: fotògrafs comparteixen a la xarxa imatges de la natura fetes des de casa per superar el confinament

ACN Barcelona.-Set fotògrafs de natura han creat ‘Wild Confinement’, un projecte per compartir a la xarxa imatges fetes des de casa, per superar el confinament. Acostumats a desenvolupar la seva […]

Avatar
Agències 04/04/2020

ACN Barcelona.-Set fotògrafs de natura han creat ‘Wild Confinement’, un projecte per compartir a la xarxa imatges fetes des de casa, per superar el confinament. Acostumats a desenvolupar la seva feina a l’entorn natural, han vist com el Reial Decret d’estat d’alarma representa un “cop duríssim” a la seva professió, i auguren “pèrdues econòmiques considerables”. Per això han decidit reinventar-se i obrir un compte a Instagram, on hi publicaran cada dia fotos fetes des de casa seva per mostrar que, malgrat el “cop duríssim” del confinament, la naturalesa està “a prop”. “L’objectiu és mantenir-nos actius i mostrar imatges positives del nostre entorn més proper”, asseguren els impulsors de ‘Wild Confinement’.

Acostumats a moure’s a l’aire lliure, els fotògrafs de natura es passen hores i hores a la muntanya, seguint animals salvatges, fotografiant paisatges a l’alba, o tirats a terra entre herba i molses enquadrant una petita flor, tal com expliquen des de ‘Wild Confinement’. Però amb la declaració de l’estat d’alarma s’han vist obligats a quedar-se tancats a casa, just a l’inici de la primavera, l’estació de l’any on acostumen a tenir més feina.Decidit a no aturar la seva activitat, el fotògraf Òscar Domínguez va convidar d’altres professionals a formar part d’aquest projecte, amb l’objectiu de publicar cada dia almenys una foto basada en l’autenticitat i el respecte a la natura. “Per l’obertura d’una finestra es pot veure una espurna de vida: pardals, coloms, gavines o falciots, un arbre, uns núvols boniques o un dia de pluja, que ens recorden que el món natural segueix viu allà fora”, destaquen des de ‘Wild Confinement’.Els set fotògrafs que formen part del projecte són el propi Òscar Domínguez (fotògraf de Barcelona especialitzat en vida salvatge i conservació); Joan Gosa (de Molins de Rei, freelance multidisciplinar); Marc G. Meider (de Màlaga i nascut a Anglaterra, especialitzat en fotografia de natura, vida salvatge); Jon A. Juarez (Berlín, biòleg i fotògraf); Oriol Alamany (Barcelona, professional de natura i viatges, naturalista i escriptor); Ugo Mellone (Granada i nascut a Itàlia, naturalista i fotògraf professional); i Edgar Madrenys (Corbera, fotògraf professional, tècnic de fauna i guia de natura).