Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vueling retalla les pèrdues fins als 64 milions d’euros durant el primer trimestre

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’aerolínia Vueling va registrar unes pèrdues de 64 milions d’euros entre el gener i el març, xifra que suposa retallar en un 35,7% el resultat negatiu registrat durant el mateix període del 2022, segons ha informat el grup IAG, al qual pertany, a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). A més, el resultat net s’ha situat en línia amb els 65 milions negatius del primer trimestre del 2019. La companyia va augmentar els ingressos un 101%, fins als 523 milions d’euros, en comparació a fa un any i un 39,1% més que el primer trimestre del 2019, anterior a la pandèmia. Pel que fa el grup IAG, que també inclou British Airways, Iberia i Air Lingus, ha comptabilitzat unes pèrdues de 87 milions d’euros, un 89% menys que fa un any (787 MEUR).

Pel que fa els ingressos, el hòlding va registrar 5.889 milions d’euros, és a dir, un 71% més que entre el gener i el març de l’any passat

Publicitat

Segons IAG, els resultats del hòlding han estat millors del previst en totes les aerolínies del grup. En el cas de Vueling, per l’estratègia d’incrementar la capacitat de destins d’oci durant la temporada d’hivern, que ha millorat els ingressos unitaris i els coeficients d’ocupació.

A Iberia, s’ha produït una demanda “especialment forta” a l’Estat i a Llatinoamèrica i cap a les rutes dels Estats Units i ha contribuït a donar els “millors resultats” de la història en aquest període fins a convertir-se en una de les aerolínies més rendibles del món entre gener i març d’aquest any. Concretament, ha obtingut uns beneficis de 66 milions d’euros. A més, es constata una recuperació dels viatges de negocis per sobre la mitjana d’altres companyies de la competència.

Per la seva banda, British Airways va tornar a obtenir beneficis en un primer trimestre des d’abans de la pandèmia, fins als 14 milions de lliures. En aquest cas, s’ha observat una forta demanda dels viatges d’oci en gran part de la xarxa mentre els viatges de negocis es van recuperant lentament.

El conseller delegat d’IAG, Luis Gallego, ha destacat que el hòlding ha registrat uns comptes “sòlids” fins a acostar-se a nivells anteriors a la pandèmia. “Iberia va obtenir un benefici rècord en el primer trimestre i totes les noves aerolínies van superar les previsions, beneficiant-se d’una demanda sòlida i un menor preu del combustible durant el trimestre. Estem observant un volum saludable de reserves, amb la demanda d’oci especialment ferma, mentre que els viatges de negocis segueixen recuperant-se a menor ritme”, ha continuat.

D’altra banda, els resultats d’IAG s’han conegut l’endemà que el president d’Iberia, Javier Sánchez Prieto, anunciés que abandona la companyia. El substituirà fins a finals d’any Fernando Candela, CEO de Level des del 2019 i exconseller delegat d’Iberia Express.

Pel que fa a Javier Sánchez Prieto, IAG explica que afrontarà, “per decisió pròpia”, nous projectes professionals fora de la indústria aeronàutica. En els dotze anys de carrera al grup ha dirigit Iberia i Vueling i ha format part de l’equip fundacional i directiu d’Iberia Express.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió