Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Vox no contempla pactes a la Mesa del Parlament i votarà un candidat propi

ACN Barcelona.-Vox presentarà un candidat propi a la Mesa del Parlament i descarta, per tant, donar suport a qualsevol altre candidatura a president de la cambra. Fonts de la formació […]

Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-Vox presentarà un candidat propi a la Mesa del Parlament i descarta, per tant, donar suport a qualsevol altre candidatura a president de la cambra. Fonts de la formació han explicat a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que els 11 escons de Vox votaran “constantment” un diputat de les seves files –encara per decidir– perquè ocupi alguna de les set posicions disponibles a la Mesa. Divendres se celebra el ple de constitució de la cambra i es faran tres votacions diferents. La primera és per escollir el president del Parlament, la segona determinarà els dos vicepresidents i la tercera servirà per escollir els quatre secretaris. Les citades fonts han assegurat que hi postularan el mateix candidat a totes.

Els 11 diputats de Vox fan pràcticament impossible que puguin assolir la presidència o una de les dues vicepresidències, ja que l’independentisme té 74 escons i el PSC-Units i els comuns, per exemple, en sumen 41, i força improbable que aconsegueixin rascar una secretaria. No obstant això, el partit ultra aspira a tenir un lloc a la Mesa i no descarta algun suport extern del PPC o Cs, tot i que reconeixen que encara no ho han abordat.En cas que finalment no obtinguin cap cadira a la Mesa, Vox ho considerarà “una anomalia més” de la política catalana provocada per l’independentisme i els partits d’esquerra. El partit recorda que ara són la quarta força al Parlament i es reivindiquen com a primera formació estatal a Catalunya en nombre de vots, per la qual cosa lamenta que s’estigui preparant un cordó sanitari per aïllar-los dels llocs de presa de decisió i relegar-los a espais residuals. De moment, la resta de grups s’han repartit els despatxos i han enviat Vox a les golfes del Parlament.