Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Vox diu que només el 13% dels ajuntaments catalans tenen la bandera espanyola a la façana i reclama col·locar-la a tots

ACN Barcelona.-El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, diu que “només” el 13% dels ajuntaments catalans tenen la bandera espanyola a la façana i reclama col·locar-la a tots. El […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, diu que “només” el 13% dels ajuntaments catalans tenen la bandera espanyola a la façana i reclama col·locar-la a tots. El partit presentarà una proposta de resolució per a intentar forçar els consistoris a lluir l’ensenya espanyola. “No és per un tema formal, sinó que representa la unitat i la convivència”. El portaveu s’agafa a un estudi realitzat per l’entitat Impulso Ciudadano, a qui donen suport. En roda de premsa, Garriga ha tornat a posar sobre la taula la integració dels Mossos d’Esquadra al cos de la Policia Nacional, com a via per acabar amb la “politització”, ha dit.

La formació d’ultradreta al Parlament vol que la bandera espanyola estigui present en “tots els edificis públics i aules” de Catalunya. El partit anuncia que donarà “suport jurídic” a aquelles entitats que vulguin que l’ensenya onegi en edificis públics. Segons l’estudi què reivindiquen, només 125 municipis tenen la bandera a la façana. Critiquen que fins i tot han trobat “banderes independentistes i banderes amb l’arc de Sant Martí” argumentant que aquestes només representen a aquests col·lectius.En una roda de premsa, el portaveu adjunt d’extrema dreta també ha parlat dels canvis a la direcció dels Mossos d’Esquadra. Ha remarcat que la sortida de Toni Rodríguez, excap de la Divisió d’Investigació Criminal del cos, està vinculada a les investigacions què tenia obertes i que podrien afectar els partits en el Govern. Ara, demanaran la compareixença al Parlament de la nova direcció policial. Tanmateix, han retret el rebuig del PSC a donar-los suport en la creació de la comissió d’investigació. “Tot això fa olor de fraudulent”, ha reprovat.Content per la marxa de CuixartPer últim, el portaveu parlamentari, del partit d’Abascal a Catalunya, ha valorat la marxa de Jordi Cuixart, al capdavant d’Òmnium Cultural, opinant que “trencava la convivència”.