Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Vox diu que la renda mínima “cronifica la pobresa” i “alimenta l’arribada massiva i il.legal d’estrangers”

ACN Madrid .-El portaveu del comitè d’acció política de Vox, Jorge Buxadé, acusa el govern espanyol d’utilitzar l’ingrés mínim vital per “cronificar la pobresa” i convertir-ho en una “cartilla de […]

Avatar
Agències 01/06/2020

ACN Madrid .-El portaveu del comitè d’acció política de Vox, Jorge Buxadé, acusa el govern espanyol d’utilitzar l’ingrés mínim vital per “cronificar la pobresa” i convertir-ho en una “cartilla de racionament” i que la mesura “alimenta l’arribada massiva i il•legal d’estrangers”. En una roda de premsa, Buxadé afirma que els requisits per accedir-hi contemplen diverses excepcions. Entre elles, “que excepcionalment les víctimes de tràfic de persones podran accedir a l’ingrés mínim”. Això suposarà, segons la formació, que “els que entren de manera il•legal perquè no lluitem contra les màfies, es beneficiaran d’aquesta situació”.

En aquest sentit, diu que hi ha nombrosos vídeos a les xarxes socials que “criden” a beneficiar-se’n i reclama que es lluiti contra el “tràfic en origen”, evitant que les ONG transportin immigrants. “Ens aboca a un efecte trucada”, ha dit. Buxadé ha dit que Vox recolzaria una mesura “temporal” però que el que hauria de fer el govern és promoure la creació de llocs de feina. Buxadé també s’ha referit a la nova pròrroga de l’estat d’alarma. Ha insistit que hi ha altres mecanismes legals i que ja ha quedat demostrat que es tracta, en realitat d’un estat d’excepció “encobert”. “L’únic que vol el govern es protegir-se ell mateix, no protegir els espanyols ni la seva salut”, afirma. En aquest sentit, apunta també a les formacions que donen suport al PSOE i a Unides Podem: “Els espanyols han de ser conscients que en aquesta vulneració no només hi ha el PSOE i Podem sinó els que deliberadament ajuden a sostenir aquesta situació inadmissible”. El portaveu del comitè d’acció política també s’ha referit a les acusacions de cop d’estat d’Iglesias i ha dit que “l’únic cop institucional és el que està fent l’extrema esquerra a espanya”. També ha dit que continuaran a la comissió de reconstrucció al Congrés sempre que se’ls respecti i ha assegurat que el seu partit està a favor d’il•legalitzar els partits “de l’esquerra radical que exerceixen la violència als nostres carrers”.