Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Vox afirma que té dret a un senador: “Anirem a la justícia amb noms i cognoms de qui ens vulgui robar la representació”

ACN Barcelona.-El líder del partit d’extrema dreta Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha assegurat que la seva formació té dret a un senador per designació autonòmica. Just l’endemà que representants […]

Avatar
Agències 16/04/2021

ACN Barcelona.-El líder del partit d’extrema dreta Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha assegurat que la seva formació té dret a un senador per designació autonòmica. Just l’endemà que representants de JxCat, ERC, comuns i CUP en el marc del ‘Pacte Antifeixista’ al Parlament apostessin per evitar que els ultradretans puguin tenir un representant al Senat per aquesta via, Garriga ha avisat que portaran als tribunals tot aquell que ho impedeixi. “Vox acudirà a la justícia amb els noms i cognoms de totes les persones presents a la Mesa o a l’organisme que ens pretengui robar la representació institucional, desfilaran un a un als jutjats”, ha advertit.

En roda de premsa des del Parlament Garriga també ha anunciat que tenen previst presentar dues propostes de resolució en matèria de seguretat. Un dels punts que reclamen és que es reuneixi “urgentment” la Junta de Seguretat de Catalunya.Entre els punts que inclouran les propostes de resolució, que de moment no estan registrades, hi ha la necessitat de “millorar la coordinació” entre les forces de seguretat a Catalunya i exigir que s’elabori el pla de seguretat. A més, també reclamen que s’augmenti la plantilla de Mossos en 1.500 agents anualment, que s’agreugi la legislació penal per a delinqüents reincidents.D’altra banda, l’altra proposta que registraran és una declaració institucional de “repulsa unànime” als actes de violència i de reconeixement als cossos policials.Garriga ha assegurat que a Catalunya hi ha una escalada de violència al carrer i ha afirmat que és “un paradís per a delinqüents”. En ser preguntat per dades que sustentin aquestes afirmacions, no ha volgut concretar en què es basen i s’ha remès a successos com robatoris o un apunyalament que han tingut lloc les darreres setmanes.