Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Vopak Terquimsa inverteix 14 MEUR en una nova ampliació al port de Tarragona

ACN Tarragona.-La companyia logística Vopak Terquimsa ha començat les obres d’ampliació de la terminal del port de Tarragona per ampliar la capacitat d’emmagatzematge de productes químics. En concret, construirà quatre […]

Avatar
Agències 17/06/2020

ACN Tarragona.-La companyia logística Vopak Terquimsa ha començat les obres d’ampliació de la terminal del port de Tarragona per ampliar la capacitat d’emmagatzematge de productes químics. En concret, construirà quatre nous tancs amb una capacitat de 17.000 metres cúbics. Els treballs suposen una inversió de 14 MEUR i tenen un període d’execució de deu mesos. Amb aquesta ampliació Vopak Terquimsa assolirà una capacitat de gairebé 456.000 metres cúbics a Tarragona, que acull les instal·lacions més grans de la companyia. Els treballs s’emmarquen en la tercera fase de l’ampliació de la concessió en el moll de la Química del port tarragoní, on l’empresa ha invertit 34,5 MEUR en els darrers sis anys per guanyar 60.000 metres cúbics de capacitat.

El director general de l’empresa, Eduardo Sañudo, ha afirmat que volen seguir reforçant el seu lideratge a Tarragona, que veu com “un enclavament estratègic a nivell europeu” en l’emmagatzematge de productes químics. La posada en marxa dels quatre nous tancs generarà un nou tràfic al port de Tarragona. La nova instal·lació disposarà dels últims avenços en matèria d’automatització de sistemes de càrrega, la qual cosa augmentarà els nivells de seguretat i eficiència. Amb 455.903 metres cúbics de capacitat, les instal·lacions de Vopak Terquimsa a Tarragona són les més grans de la companyia. Al port de Barcelona també disposa de 213.000 metres cúbics de capacitat d’emmagatzematge.