Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Von der Leyen proposa a Biden lluitar conjuntament contra la pandèmia: “Hem de compartir recursos i experts”

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, ha proposat al president electe, Joe Biden, que la UE els Estats Units lluitin conjuntament contra la pandèmia. “Hem […]

Agències 10/11/2020

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, ha proposat al president electe, Joe Biden, que la UE els Estats Units lluitin conjuntament contra la pandèmia. “Hem de compartir recursos i experts, així com coordinar estratègies”, ha defensat aquest dimarts en un discurs adreçat al cos diplomàtic europeu. D’aquesta manera, Brussel·les pretén “prendre la iniciativa” per reforçar la cooperació amb els EUA no només per la crisi de la covid-19, sinó també en àmbits com el clima, el comerç, el sector digital i el multilateralisme. “Serà l’eix vertebrador d’una nova aliança global”, ha reivindicat Von der Leyen. Així, aposta per “reiniciar la cooperació internacional” aprofitant la sortida de Donald Trump de la Casa Blanca.

“És el moment d’allargar la mà”, ha dit l’alemanya.La presidenta de la CE ha apostat per “revifar el multilateralisme” i “crear noves coalicions” al món. “El sistema internacional ha estat ostatge des de fa massa anys”, ha lamentat.Von der Leyen ha avisat que “no es pot retrocedir en el temps” i que cal un “nou enfocament”. “El món ha canviat, també els Estats Units”, ha conclòs. Amb tot, espera que amb Biden hi hagi “un progrés ràpid” en qüestions com el clima, el comerç o la cooperació internacional.