Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Von der Leyen i Michel aposten per finançar la recuperació amb “enormes inversions” a través del pressupost de la UE

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el del Consell Europeu, Charles Michel, han reivindicat el pressupost de la Unió Europea (UE) per als pròxims […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el del Consell Europeu, Charles Michel, han reivindicat el pressupost de la Unió Europea (UE) per als pròxims set anys com un element clau per finançar la recuperació de la crisi causada pel coronavirus. “El pròxim pressupost ha de ser la resposta europea a la crisi”, ha dit Von der Leyen, que ha apostat perquè els comptes mobilitzin “enormes inversions” en els primers anys per rellançar l’economia. Al seu torn, Michel ha afirmat que el pressupost, que encara s’està elaborant, ha de ser “capaç de mobilitzar tots els diners necessaris” perquè el bloc comunitari pugui recuperar-se de la crisi.

Segons Von der Leyen, perquè el pressupost plurianual de la UE sigui la “resposta europea a la crisi” cal que siguin uns comptes “completament diferents a altres pressupostos europeus” i ha de tenir un “element perquè des del principi hi hagi una iniciativa d’inversions enorme”. Els presidents de la Comissió i del Consell tenen la tasca d’elaborar un nou esborrany pressupostari, després que els líders dels 27 rebutgessin les anteriors propostes. Segons ha explicat Michel, els caps d’estat i de govern de la UE analitzaran en la cimera del 23 d’abril quin paper ha de jugar el pròxim pressupost comunitari en el rellançament de l’economia.