Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Von der Leyen desaconsella viatjar per la covid-19: “Els viatges innecessaris són inapropiats en la situació actual”

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha desaconsellat als ciutadans que viatgin per l’augment de contagis de covid-19. “Els viatges innecessaris són inapropiats en la […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Brussel·les.-La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha desaconsellat als ciutadans que viatgin per l’augment de contagis de covid-19. “Els viatges innecessaris són inapropiats en la situació actual”, ha dit la presidenta de la Comissió després de la videoconferència amb els caps d’estat i de govern de la Unió Europea per coordinar les mesures contra la pandèmia. Per quan “incrementin” els viatges, Von der Leyen ha anunciat que l’executiu europeu presentarà al novembre un pilot de formulari per als viatgers per tal de coordinar els diferents documents que han d’entregar els viatgers a l’arribada. A més, la presidenta de la Comissió ha dit que els 27 estan d’acord en distribuir les vacunes segons la població de cada estat.

En una reunió per videoconferència que ha durat poc més de tres hores, els líders europeus han abordat com a coordinar-se en tests, rastreig i vacunes. Pel que fa als tests, Von der Leyen ha defensat la necessitat de validar ràpidament a nivell europeu els tests ràpids. La presidenta de la Comissió també ha demanat als ciutadans que es descarreguin les aplicacions de rastreig i ha instat els estats a unir-se al sistema de la Comissió que permet la interoperabilitat transfronterera. A més, l’alemanya ha anunciat que la Unió Europea destinarà 220 milions d’euros a finançar els trasllats de pacients de covid-19 entre estats.Pel que fa a les vacunes, Von der Leyen ha dit que els 27 consideren que cal distribuir-les un cop estiguin disponibles segons la població de cada estat i ha assegurat que els 27 hauran d’enviar un pla de vacunació per garantir que estan “preparats per a aquest objectiu”. Al seu torn, el president del Consell Europeu, Charles Michel, ha fet una crida a la unió dels 27. “Estem tots en el mateix vaixell”, ha subratllat. Segons Michel, entre els líders hi ha “molta voluntat” per treballar per millorar la coordinació contra la pandèmia.

>

Relacionats