Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Vodafone anuncia un ERO de 515 persones, un 12% de la plantilla a Espanya

ACN Madrid.-Vodafone Espanya ha anunciat aquest dimecres que iniciarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 515 persones a l’Estat. El reajustament del 12% de la plantilla de l’operadora […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Madrid.-Vodafone Espanya ha anunciat aquest dimecres que iniciarà un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per acomiadar 515 persones a l’Estat. El reajustament del 12% de la plantilla de l’operadora es produeix després de dos exercicis amb pèrdues acumulades de 876 milions d’euros. L’empresa de telecomunicacions argumenta la decisió per les “desafiants condicions” del mercat espanyol, amb una competitiva oferta low-cost. Els acomiadaments es concentraran en les àrees encarregades de comercialització amb particulars i empreses, però es desconeix encara l’afectació territorial. Els sindicats han rebutjat l’ERO, que creuen que “intenta tapar” que els dirigents de Vodafone “no són capaços de reconduir” la companyia.

En un comunicat, els representants dels treballadors han recordat que l’empresa ja porta 3.500 acomiadaments acumulats en quatre EROs, “una xifra que hauria de fer posar vermell a qualsevol gestor”. El procés de consultes de l’expedient s’iniciarà a finals de setembre i s’allargarà un mes.