Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Viure a prop del Parc de Bombers serà un mèrit pels aspirants a bombers voluntaris

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una modificació parcial del Reglament dels Bombers Voluntaris de Catalunya que té com a objectiu “garantir l’arrelament al territori dels membres d’aquest cos”. Els aspirants […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una modificació parcial del Reglament dels Bombers Voluntaris de Catalunya que té com a objectiu “garantir l’arrelament al territori dels membres d’aquest cos”. Els aspirants a les properes convocatòries podran considerar com a mèrit el fet d’acreditar la seva residència habitual a prop del Parc de Bombers on vulguin prestar servei, una distància que fixarà cada convocatòria. També es valoraran els anys que fa que hi resideixen. A banda, una altra modificació del Reglament dels Bombers Voluntaris de Catalunya preveu introduir, a partir de la propera convocatòria, una revisió mèdica obligatòria durant la fase de proves als aspirants a la Secció Activa.

Segons la modificació aprovada a l’article 6.2 del Decret 8/2015 de 27 de gener, es contemplarà la possibilitat d’adscriure a nous Parcs més propers a les seves noves llars els ja membres dels Bombers Voluntaris que facin canvis de residència. Les modificacions introduïdes no afectaran les persones que ja formen part de la Secció Activa ni als aspirants a formar part dels Pompièrs d’Aran, dels quals en té la competència el Conselh Generau dera Val d’Aran. Els canvis introduïts en el Reglament van ser estudiants i debatuts en el marc d’un grup de treball format al Consell de Bombers Voluntaris de Catalunya, prèvia consulta i posterior validació del propi Consell.