Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Vist per a sentència el judici entre el comitè d’empresa de BIC Iberia i la companyia

ACN Tarragona.-El judici entre membres del comitè d’empresa de BIC Iberia i la companyia ha quedat vist per a sentència després de la vista que s’ha celebrat aquest dilluns al […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Tarragona.-El judici entre membres del comitè d’empresa de BIC Iberia i la companyia ha quedat vist per a sentència després de la vista que s’ha celebrat aquest dilluns al Jutjat Social número 3 de Tarragona. El cas neix el 2018 mentre es negociava un nou conveni col·lectiu. Segons els sindicats, la direcció va pressionar els treballadors per acceptar determinades condicions i aquests van enviar un correu electrònic a la seu del grup, a França, per queixar-se. La fàbrica tarragonina va sancionar amb 28 dies de sou i feina els nou membres del comitè al·legant que van amenaçar un directiu i els sindicats ho van denunciar. El judici estava previst pel passat juliol, però el jutge va instar les parts a arribar a un acord que no s’ha produït.

Davant el jutjat s’hi han concentrat una cinquantena de persones vinculades a CCOO i UGT per donar suport als treballadors. El conflicte es va iniciar durant la negociació del conveni col·lectiu. Segons els sindicats, el director de la fàbrica va amenaçar els membres del comitè amb no tancar un acord, amb la qual cosa, segons la llei, al cap d’un any el conveni vigent hagués quedat suspès i els empleats s’haurien quedat amb el conveni sectorial, més desfavorable per a ells.Davant la situació, el comitè va enviar un correu electrònic a la seu del grup BIC, a França, on es va denunciar “l’actitud reprovable de la direcció”. La resposta des de Tarragona va ser sancionar els nou membres del comitè amb 28 dies de sou i feina. L’empresa va justificar la sanció en considerar que els empleats van causar un perjudici “reputacional i professional” al director de la fàbrica. La sanció no es va arribar a fer efectiva, ja que els sindicats la van portar al jutjat.Juan Luís Cantón, membre de l’executiva d’UGT-FICA de Tarragona, ha lamentat que en l’origen de la problemàtica l’empresa “s’agafés la posició del comitè com un tema personal” i ha considerat que la qüestió s’hauria d’haver resolt de manera interna dins la companyia. Des que el jutge, el passat juliol, va demanar a les parts que ho solucionessin s’han produït diverses converses però, segons Cantón, “no hi ha hagut un aproximacions”. Els sindicats ja han avançat que en cas que el jutge no els doni la raó, recorreran al TSJC.