Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Vilanova i la Geltrú rebrà els Reis d’Orient amb un espectacle televisiu

ACN Vilanova i la Geltrú.-El proper 5 de gener els Reis d’Orient arribaran a Vilanova i la Geltrú amb un espectacle televisiu. Descartat el format de cavalcada convencional per evitar […]

Agències 01/12/2020

ACN Vilanova i la Geltrú.-El proper 5 de gener els Reis d’Orient arribaran a Vilanova i la Geltrú amb un espectacle televisiu. Descartat el format de cavalcada convencional per evitar aglomeracions, l’Ajuntament ha apostat per compartir l’arribada de Ses Majestats a través d’un programa especial que emetrà Canal Blau, amb el qual Melcior, Gaspar i Baltasar s’adreçaran a tots els infants. Prèviament, el Patge Reial Eliseu recollirà un any més les cartes de tots els nens i nenes, però no serà amb la tradicional haima del centre de la ciutat, que se suprimeix per la pandèmia. Com a alternativa, s’ubicaran unes bústies reials a totes les escoles i biblioteques i el patge obrirà la seva “oficina màgica” de correus al Teatre Principal, on es podrà entrar amb cita prèvia.

La cavalcada telemàtica començarà a les set de la tarda i es podrà seguir únicament per televisió. La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha destacat que el nou format permetrà que tots els infants puguin rebre Ses Majestats garantint les mesures de seguretat sanitària. Tot i demanar la canalla que es quedi a casa, Moya ha avançat que l’espectacle televisiu també convidarà tothom a sortir als balcons i finestres per encendre el tradicional fanalet “i guiar els Reis d’Orient en el seu recorregut a totes les llars”.Els dies previs a la cavalcada també es modificarà la recollida de cartes. Durant l’última setmana de curs escolar, tots els centres educatius de la ciutat instal·laran unes bústies reials amb tres obertures, una per a cada rei. Un cop comencin les vacances, aquestes bústies s’ubicaran a les dues biblioteques municipals.En paral·lel, del 2 al 4 de gener s’estrenarà l’oficina de correus del Patge Reial Eliseu, que obrirà les seves portes de forma gratuïta al Teatre Principal. És l’alternativa que ha adoptat l’Ajuntament un cop descartada la tradicional haima de la plaça de la Vila, on cada any s’acumulaven centenars de famílies per entregar les cartes dels infants.”Com que la covid no ens permet obrir la vela, hem obert l’oficina del carter reial per veure com ell, i els seus ajudants, treballen per fer arribar els desitjos als Reis d’Orient”, ha explicat Moya. Per visitar l’espai caldrà fer una reserva prèvia a través d’internet a partir del 23 de desembre. D’altra banda, l’Ajuntament ha garantit que enguany a Vilanova se celebraran altres activitats tradicionals malgrat la pandèmia. Així, es mantindrà el pessebre de la plaça de la Vila –tot i que sense fer-ne la inauguració oficial-, es representaran ‘Els Pastorets’ al Círcol Catòlic i obrirà portes la tradicional Mostra Pessebrista, com a activitats més destacades. En paral·lel, l’alcaldessa Olga Arnau ha fet una crida a fomentar el comerç i la restauració local per garantir un “Nadal viu” a la ciutat.