Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Vilanova i la Geltrú destina 3 MEUR a un pla de xoc econòmic i social per pal·liar la crisi de la covid-19

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha creat un pla de xoc econòmic i social de 3 milions d’euros (MEUR) per pal·liar els efectes de la […]

Avatar
Agències 01/07/2020

ACN Vilanova i la Geltrú.-L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha creat un pla de xoc econòmic i social de 3 milions d’euros (MEUR) per pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19. El document reuneix 127 mesures “amb l’objectiu que ningú quedi enrere a causa de la pandèmia”, subratlla el consistori. Durant la presentació del pla, la primera tinenta d’Alcaldia, Blancà Albà, ha destacat que s’han dissenyat diverses mesures per atendre la urgència i necessitat “més immediates”, mentre que hi ha un segon nivell d’accions enfocades a la prevenció i al suport a famílies que han quedat en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, es reforçaran prestacions ja existents i se’n crearan de noves, com per exemple ajudes domiciliàries per a la gent gran.

També està previst posar en marxa una oficina d’assessorament energètic i destinar eines a evitar les escletxes digital, cultural, educativa i esportiva. Així mateix, Albà també ha expressat la voluntat del Govern municipal de fer efectiva “una fiscalitat més justa” i de treballar per promoure la prevenció i divulgació al voltant de la salut pública.Al seu torn, la segona tinenta d’Alcaldia, Marta Jofra, ha destacat que amb les mesures econòmiques es vol donar suport a les empreses afectades per un ERTO i a les persones que han quedat a l’atur per a què es puguin reinserir al mercat laboral. En aquest sentit, hi ha una línia d’ajudes d’un milió d’euros, un programa de bonificacions als tributs municipals i un reforç del servei d’assessorament empresarial.Jofra també ha assenyalat que es facilita l’ús de més espai públic als negocis de restauració i la posada en marxa de mesures per potenciar l’economia social i solidària per afavorir l’activitat d’empreses i cooperatives locals.Finalment, durant la presentació del pla, l’alcaldessa Olga Arnau ha fet una crida a potenciar el consum local i ha apel·lat a “l’autoresponsabilitat com a factor clau per contenir possibles rebrots” .