Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Vilanova i la Geltrú congela les ordenances fiscals i augmenta la bonificació per als pisos destinats a lloguer social

ACN Vilanova i la Geltrú.-El ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat la congelació de les ordenances fiscals per al 2021, amb uns tributs que alhora incrementen […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Vilanova i la Geltrú.-El ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat la congelació de les ordenances fiscals per al 2021, amb uns tributs que alhora incrementen la bonificació per als pisos destinats a lloguer social. En concret, el consistori els subvencionarà el 80% de l’IBI si s’incorporen a la borsa municipal, o bé el 100% si el lloguer és inferior als 400 euros. D’altra banda, els impostos i taxes aprovats al ple d’aquest dilluns també inclouen una condonació dels tributs de terrasses i de recollida d’escombraries per als bars, restaurants i comerços quan aquests hagin de tancar forçosament per motius sanitaris, com passa actualment. Del conjunt del rebut, se’ls descomptarà automàticament el període en què no hagin pogut treballar.

En matèria d’habitatge, els tributs del 2021 revisen els llindars màxims de renda de les persones vulnerables a l’hora de pagar l’IBI, i es preveu una bonificació màxima del 75% -fins ara era del 60%-. En paral·lel, a les noves construccions hi haurà un 90% de bonificació de l’IBI si el 80% de pisos de la finca són de protecció oficial. Per últim, l’Ajuntament incrementa el recàrrec de l’IBI als pisos buits de forma permanent: passa del 30% al 50%.”Mantenim el compromís de promoure la fiscalitat justa, en què paga més qui més pot aportar i s’ajuda a qui té més dificultats”, ha subratllat aquest dimarts l’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, que ha insistit en “no deixar ningú enrere”. “L’objectiu és donar suport a les llars en situació de vulnerabilitat, fomentar l’accés a l’habitatge i donar suport als establiments i restaurants”, ha conclòs.D’altra banda, el govern municipal ha destacat que els nous impostos pretenen fomentar la producció agrícola local. En aquest sentit, les parades del mercat no sedentari que venguin productes propis tindran un 35% de bonificació de la taxa de mercats, un 20% addicional si són aliments ecològics i un 5% si posen la parada tots els dies de dilluns a divendres.Pel que fa als pressupostos del 2021, l’executiu local ha assegurat que preveu dur-los a aprovació del ple durant el mes de desembre per a què siguin vigents de forma imminent al gener i evitar així qualsevol pròrroga. El govern ha estès la mà a aconseguir el suport de l’oposició pels comptes del proper any. De moment, però, les ordenances fiscals del 2021 han tirat endavant només amb el suport dels grups de l’executiu (ERC, Capgirem-CUP i JxCat), mentre Som VNG s’ha abstingut i el PSC i Cs hi ha votat en contra.