Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Vilanova del Camí demana ajuda a la Generalitat perquè es faci càrrec de la desinfecció de la residència

ACN Vilanova del Camí.-La residència de Vilanova del Camí finalment serà desinfectada. Així ho ha explicat a l’ACN l’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, que ha avançat que les tasques es […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Vilanova del Camí.-La residència de Vilanova del Camí finalment serà desinfectada. Així ho ha explicat a l’ACN l’alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, que ha avançat que les tasques es faran aquest mateix dilluns a la tarda, “amb molta probabilitat”. La desinfecció s’ha ordenat des de la Generalitat i la farà la branca en qui delegui segons la seva disponibilitat, ja sigui els bombers, una empresa externa o l’Exèrcit espanyol. D’altra banda, l’Ajuntament de Vilanova del Camí actuarà d’ofici i presentarà el cas davant la fiscalia per demanar que s’iniciï una investigació. Des de l’inici del brot, ja han mort 29 persones, les dues últimes en les darrers 24 hores.

L’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, ha explicat que les alarmes van saltar després de la primer mort a la residència, quan en poc temps es va passar d’una a quinze defuncions i des de la direcció es negava que hi hagués positius. “Des de la residència ens deien que tot estava bé”, ha explicat. Durant tot aquest temps, des del consistori, l’alcaldessa ha explicat que s’ha facilitat material de protecció de manera setmanal per als treballadors. A més, Trucharte també ha destacat que la brigada municipal s’ha encarregat de la desinfecció del pati. “En tot moment els hem ofert ajuda”, ha explicat. Quan es passa dels quinze als vint morts i sense que es reconegui des de la residència la relació amb la covid-19, des d’alcaldia s’envia una carta formal qüestionant el fet que s’estava ocultant informació. Posant en context les morts, durant el mateix mes del 2019, la residència només va registrar dues defuncions. Des de gerència, però, continuen afirmant al consistori que “tot va bé”. A finals de la setmana passada, l’Ajuntament es va posar en contacte amb la persona que visita regularment els avis. La sanitària va confirmar l’existència del focus i que seria necessària una desinfecció. Ràpidament, dissabte, es va demanar la intervenció de la Generalitat i aquesta hi va accedir veient la gravetat del cas. “Hem perdut 48 hores essencials”La resposta de la residència a la Generalitat va ser que desactivaven la petició perquè ja tenien programada una neteja per dimarts al matí. I la Generalitat desprograma la desinfecció. Davant la previsió de la residència, el consistori insisteix a la Generalitat que cal actuar amb urgència, i en la segona demana de desinfecció, la residència no s’hi oposa. Ara, segons l’alcaldessa, “s’ha perdut un temps essencial”.