Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Vilalta veuria “oportú i positiu” que Aragonès aprofités la cimera per traslladar “reivindicacions vigents”

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat que seria “oportú i positiu” que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aprofités l’avinentesa de la cimera hispano-francesa del […]

Agències 11/01/2023

ACN Barcelona – La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat que seria “oportú i positiu” que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, aprofités l’avinentesa de la cimera hispano-francesa del 19 de gener a Barcelona per traslladar “reivindicacions vigents”. “Aprofitar qualsevol oportunitat és una acció responsable”, ha defensat en una entrevista a RTVE. Caldrà veure però, ha dit Vilalta, quin és el paper que tindrà Aragonès més enllà de fer d’amfitrió. D’altra banda, la portaveu d’ERC ha confirmat que ella participarà de la manifestació en contra de la “utilització partidista” del govern espanyol de la cimera i ha qualificat de “provocació” que l’executiu de Pedro Sánchez digui que el procés s’ha acabat.

“Seria irresponsable no exercir la seva responsabilitat. Seria abandonar part de les seves funcions com a president de la Generalitat. La cadira buida no serveix”, ha afegit en una entrevista a Rac 1 per defensar la presència d’Aragonès a la cimera hispano-francesa.

Preguntada per si estan preparats perquè a la manifestació s’escridassi els representants d’ERC, Vilalta ha respost que el seu partit està preparat “per tot” i que això entra dins de la llibertat d’expressió. Però també ha afegit que “segur que no és útil escridassar-nos entre independentistes en lloc de treballar des de la unitat per fer passos endavant”.