Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Vilalta, sobre que la Generalitat demani sis mesos de presó a Serena: “Hi ha moltes qüestions que portem en herència”

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que el cas de l’activista Pol Serena, jutjat aquest dilluns per tallar presumptament les vies del tren durant la vaga general del […]

Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que el cas de l’activista Pol Serena, jutjat aquest dilluns per tallar presumptament les vies del tren durant la vaga general del febrer del 2019 i a qui la Generalitat demana sis mesos de presó, és una “situació injusta”, però es tracta d’un procés judicial “ja obert” des de fa temps. “Hi ha moltes qüestions que les portem en herència, que ja fa mesos, anys fins i tot, que es van iniciar, i hi ha tots els compromisos en com podem anar canviant la situació de cara a un futur”, ha afegit Vilalta en roda de premsa. Així, ha afirmat que el Govern vol garantir la defensa dels seus servidors públics sense que es converteixi “en una arma per tal de criminalitzar la protesta”.

“No podem generar una situació d’indefensió dels servidors públics que fan la seva feina, sobretot en mans de la Fiscalia, però si hi ha hagut algunes disfuncions provocades per la pròpia defensa de la Generalitat, això ho hem de superar”, ha admès. La Fiscalia demana per a Serena una condemna de 8 anys de presó per desordres públics, atemptat en concurs ideal i lesions. Prop de 150 persones han donat suport al jove abans del judici d’aquest dilluns. A les portes de l’Audiència de Barcelona, Serena, membre de les joventuts d’ERC, ha declarat que la seva causa es basa en una “farsa” i ha recalcat que no pretén “defensar-se” sinó “explicar la veritat”.