Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Vilallonga: “No oblidarem el llegat de Carner, ni el que va obligar-lo a ell i a tants altres a abandonar el país”

ACN Barcelona .-La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, creu que l’obra de Josep Carner continua tan viva com la seva lluita. “Passats cinquanta anys de la seva mort, no estem […]

Avatar
Agències 22/08/2020

ACN Barcelona .-La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, creu que l’obra de Josep Carner continua tan viva com la seva lluita. “Passats cinquanta anys de la seva mort, no estem disposats a oblidar el llegat de Carner, ni el que va obligar-lo a ell i a tants altres a abandonar el país”, ha assegurat des de la 52a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent. La consellera ha considerat que “en les circumstàncies pròpies d’una literatura normal, l’excel·lència i la qualitat de l’obra de Carner hauria de ser reconeguda de manera unànime”. Vilallonga ha recordat que el Govern dedica enguany una “merescuda commemoració” al poeta que “s’allargarà fins ben entrat el 2021” amb la voluntat de difondre totes les facetes de Carner.

Vilallonga ha destacat el compromís polític de Carner i el vincle que va mantenir amb Prat de la Riba i amb Pompeu Fabra, i amb l’Institut d’Estudis Catalans, amb els quals compartia la fidelitat al país, el rigor en l’ús de la llengua i la voluntat d’obertura al món.La consellera ha explicat que l’Any Carner és una de les commemoracions que integra el projecte Música i exili, que impulsa Departament de Cultura, i que vertebra accions internacionals destinades a divulgar el llegat cultural, cívic i social de persones singulars que són una referència pel seu compromís en la defensa dels drets i de les llibertats col·lectives i que van actuar, durant el seu exili, com a representants de Catalunya i de la seva cultura.Vilallonga ha posat en relleu el fet que Carner, a més d’un dels intel·lectuals més compromesos del seu temps i que va ser un dels grans republicans exiliats catalans (l’any 1970 moria a l’exili, a Brussel·les).