Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Vilagrà veu “estrany” que Puigneró es desmarqui perquè el Govern mai s’ha plantejat una independència “precipitada”

ACN Barcelona – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha qualificat “d’estrany” que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, es desmarqui de la valoració de la Presidència rebutjant la […]

Agències 14/09/2022

ACN Barcelona – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha qualificat “d’estrany” que el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, es desmarqui de la valoració de la Presidència rebutjant la proposta de l’ANC de declarar la independència durant el segon semestre de l’any que ve. “Mai fins ara no s’ha fet dins del Govern cap plantejament d’aquest estil de declarar la independència de manera precipitada”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’. Vilagrà ha assenyalat que dins de Junts hi ha “diverses ànimes” i que el plantejament de marxar del Govern no és compartit pel conjunt de l’organització. “El seu problema és la divisió interna que pot afectar a vegades el Govern i això no és positiu pel país”, ha afegit.

Vilagrà ha assegurat que dins del Govern no hi ha cap conseller que hagi expressat cap element de trencament, sinó al contrari. La sensació de Vilagrà és que dins de Junts hi ha “diverses ànimes” i que el plantejament de marxar de l’executiu “no és compartit per al conjunt de l’organització”.

La consellera de la Presidència, present en la reunió ahir entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els presidents de les tres entitats independentistes, ha reiterat el rebuig a la “data límit” de l’ANC de declarar la independència durant el segon semestre de l’any que ve.

“La independència no s’improvisa. Som un Govern seriós”, ha defensat la consellera per després afegir que l’ANC no ha plantejat una proposta sinó un “desig”. A més, ha criticat que l’Assemblea hagi posat sobre la taula una data “a correcuita” que havien tancat dues hores abans i sense consensuar-ho amb les altres entitats. “Així és difícil treballar”, ha conclòs.

En aquest sentit, Vilagrà ha insistit en la importància dels aprenentatges de l’1-O i en “no topar amb les mateixes pedres”. Perquè, si no, segons ha advertit, “el resultat ja el sabem”.

<strong>Veu una “possibilitat molt alta” de pactar pressupostos amb els comuns</strong>

Vilagrà creu que hi ha una “possibilitat molt alta” que el Govern pacti els pressupostos de l’any que ve amb els comuns, com l’any passat. I, en aquest sentit, ha considerat que “no cal afegir un altre actor” en referència al PSC. Tot i així, ha dit que l’executiu escolta tothom. Segons la consellera de la Presidència, els socialistes catalans han fet fins a dia d’avui “un plantejament polític de país molt distant al de l’executiu català”<strong>.</strong>

<strong>ERC no pot fer res més amb la situació d’interinatge al Parlament</strong>

Vilagrà ha defensat que ERC “no pot fer res més” pel que fa a la situació d’interinatge a la presidència del Parlament després que Laura Borràs fos suspesa i la vicepresidenta primera, Alba Vergés, n’assumís les funcions.

“No pots posar la pistola al pit a algú de Junts perquè es presenti a la presidència del Parlament”, ha argumentat tot i considerar que “seria bo una substitució temporal”.