Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Vilagrà, sobre l’informe de l’Advocacia de l’Estat per l’aval de l’ICF: “Diran la seva però el procediment és correcte”

ACN Menàrguens.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha insistit que el procediment per avalar la trentena d’ex-alts càrrecs del Govern a través de l’Institut Català de Finances (ICF) és […]

Avatar
Agències 28/07/2021

ACN Menàrguens.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha insistit que el procediment per avalar la trentena d’ex-alts càrrecs del Govern a través de l’Institut Català de Finances (ICF) és “correcte”. “El govern de l’estat té els seus mecanismes i l’advocacia de l’Estat dirà la seva però estem convençuts que podrem tirar-ho endavant”. Ho ha dit aquest dimecres des de Menàrguens (Noguera), on s’ha reunit amb les alcaldesses de la demarcació de Lleida, per complir amb l’objectiu del Govern d’aquesta legislatura d’incorporar les polítiques de gènere en tots els departaments. Vilagrà ha recordat que estan a punt de rebre l’informe del Consell de Garanties Estatutàries i entén que aquest és el full de ruta del Govern i que “no tindran cap problema”.

Vilagrà s’ha mostrat convençuda que els avals s’acceptaran perquè “no hi ha cap raó tècnica perquè no sigui així”. “Hem consultat a molts experts i des del punt jurídic i econòmic s’ha d’acceptar”, ha afegit.La consellera de la Presidència s’ha reunit aquest dimecres al matí a Menàrguens amb les alcaldesses de la demarcació de Lleida. La trobada, que s’ha celebrat en el marc de la primera visita institucional de Vilagrà a les comarques lleidatanes, ha servit per reflexionar sobre el paper polític de les dones alcaldesses en la construcció del país des d’una visió femenina i feminista.La consellera ha recordat que una de les prioritats del Govern en aquesta legislatura és emprendre la transformació feminista per assolir la igualtat plena entre homes i dones incorporant les polítiques de gènere a tots els àmbits de la Generalitat. En aquest sentit, Vilagrà ha assenyalat que Presidència és un departament “transversal”, ja que exerceix les competències en relacions interdepartamentals, institucionals i amb el món local, i vol incorporar la “visió” i el “lideratge estratègic” de les dones als municipis. “El lideratge femení és un lideratge relacional que promou els equips, que promou una visió estratègica als municipis, i volem establir aquesta interacció amb el món municipal”, ha manifestat.Abans de la trobada, la consellera de la Presidència ha visitat la Paeria, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament Menàrguens. Ho ha fet acompanyada del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i de la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells.