Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Vilagrà nega que s’hagi finançat la CCMA amb fons destinats a la covid-19

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha negat que s’hagi finançat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb fons destinats a la covid-19. En el marc d’una […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha negat que s’hagi finançat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) amb fons destinats a la covid-19. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, Vilagrà ha argumentat que els 1,5 MEUR destinats a revertir la davallada d’ingressos van sortir del fons de contingència i, per tant, del fons “de lliure disposició” que té el Govern. D’aquesta manera ha respost les acusacions de la diputada de Cs Anna Grau. Segons la diputada, hi ha un “forat negre de recursos malbaratats” i ha comparat TV3 amb “la cova d’Alí Babà. Així mateix ha defensat que no s’ha de tancar la televisió pública com demana Vox, sinó que “cal fer neteja”.

“S’ha explicat tendenciosament que s’han utilitzat fons covid per finançar TV3. És fals”, ha afirmat la consellera de la Presidència, que ha puntualitzat que només es van utilitzar fons destinats a la pandèmia per “protegir els nostres professionals”. I ha assegurat que els 1,5 MEUR extra destinats a la CCMA van sortir del fons de contingència i que es va destinar als mitjans públics de la mateixa manera que el Govern ha ajudat altres empreses i ens a fer front a les conseqüències de la pandèmia. La diputada de Cs s’ha dirigit als grups de l’oposició, especialment al PSC, per demanar-los un cop de mà per “convertir aquesta estructura d’estat en estructura potent, que dinamitzi el sector audiovisual i que entretingui a tothom”.I és que, segons Grau, TV3 i Catalunya Ràdio han renunciat a ser la televisió i la ràdio de tothom per centrar-se en una audiència “narcotitzada”. “Han fet neteja ètnica de l’audiència”, ha afegit.