Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Vilagrà diu que ara es poden fer “avenços” per la desjudicialització: “Sense acords, no faríem taula de diàleg”

ACN Barcelona – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, creu que ara a la taula de diàleg es poden fer “avenços” per desjudicialitzar la política. En una entrevista a […]

Agències 25/07/2022

ACN Barcelona – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, creu que ara a la taula de diàleg es poden fer “avenços” per desjudicialitzar la política. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Vilagrà ha dit que s’ha de començar per “elements parcials” però on hi ha “més possibilitat que s’arribi a acords”. La consellera no ha entrat en detalls, però ha afirmat que “sense acords, no hi hauria taula”. “Treballem en tenir-los, que siguin tangibles i que la ciutadania vegi la utilitat del procés de negociació”, ha afegit. La data per a la taula de diàleg, prevista per aquesta setmana, l’anunciaran els dos governs alhora “en poques hores”. Vilagrà també creu que JxCat hauria de “complir acords, que no són tan antics” i “col·laborar” amb la reunió entre governs.

En aquest sentit, la consellera ha dit que el redactat de l’acord de governabilitat apuntava, malgrat “l’escepticisme”, que Junts “col·laboraria de forma honesta o lleial a la taula”. “Això és el que es tracta, de complir acords, que no són tan antics”, ha considerat.

Vilagrà ha dit que encara no han tancat qui s’hi asseurà, però ha garantit que el conseller Roger Torrent i ella mateixa hi tornaran a ser.