Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vilagrà considera el Codi ètic del servei públic una peça “essencial” de les polítiques d’integritat del Govern

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha considerat aquest dijous el Codi ètic del servei públic de Catalunya una “peça essencial de les polítiques d’integritat” del Govern. En el marc de la Setmana del Govern Obert 2023, la Generalitat ha organitzat unes jornades sobre la institucionalització d’aquest codi. En la benvinguda de les jornades, Vilagrà ha remarcat que “hi ha una connexió entre les polítiques d’integritat, la millora de la qualitat institucional i la generació de confiança pública, amb les quals millorem també el sistema democràtic”. La consellera ha assegurat que el Govern està compromès amb una “cultura ètica sòlida, que inspiri el bon govern en l’actuació de l’Administració”.

Vilagrà ha assegurat que per encarar aquests reptes es va crear la Direcció General de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtiques, en la línia d’un dels objectius del Pla de Govern “d’aprofundir en l’exercici de la democràcia i el bon govern”.

Publicitat

Les jornades d’ètica pública celebrades en el marc de la Setmana del Govern Obert les han organitzat la Secretaria d’Administració Pública i l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). Durant la primera sessió s’ha analitzat el panorama internacional i l’aportació de valor del Codi ètic del servei públic de Catalunya.

El Codi ètic del servei públic a Catalunya concerneix l’Administració de la Generalitat, les administracions locals, les universitats públiques i els prestadors privats de serveis públics. La Generalitat el va adoptar per Acord de Govern del 26 d’octubre del 2021 i també ho han fet alguns ens locals.

Aquest Codi ètic assenyala el valors i els principis que han d’orientar l’actuació dels servidors públics en l’exercici de les seves funcions i pretén impulsar la millora de la qualitat democràtica i la recuperació de la confiança de la ciutadania en les institucions.

Com a codi ètic defineix principis i valors, però no conductes concretes. En aquest sentit, aspira a ser un marc ètic comú, el més general i transversal possible, per a totes les administracions i organitzacions que presten serveis públics a Catalunya, compatible amb els codis ètics i de conducta d’àmbits específics ja existents o que es puguin desenvolupar en el futur.

El Codi respon a un mandat del Parlament de Catalunya i es va elaborar de forma col·legiada, a partir de la proposta d’un Comitè d’experts, i sotmès a un procés de participació ciutadana.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió