Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Vilagrà avisa el govern espanyol que “en cap cas es pot pretendre” finançar la B-40 amb la disposició addicional tercera

|

- Publicitat -

ACN La Seu d’Urgell – La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha advertit aquest dilluns al govern espanyol que “en cap cas es pot pretendre” finançar la B-40 amb diners de la disposició addicional tercera. En un acte des de la Seu d’Urgell, Vilagrà ha remarcat que el finançament i la intenció del ministeri de Transports d’incloure en l’acord per la B-40 municipis que van més enllà del que es coneix com a Ronda Nord –Sabadell, Castellar i Terrassa- són els dos principals esculls per tancar el pacte. La consellera ha indicat que el Govern i l’executiu espanyol segueixen intercanviant-se documents un cop passat el termini inicial d’acord, el 31 de març.

Vilagrà ha destacat que en els primers documents enviats pel ministeri de Transports liderat per Raquel Sánchez es mencionaven municipis “fora de la Ronda Nord” i que això “no era el que estipulava l’acord pressupostari”.

Publicitat

A més, es plantejava que el projecte fos finançat amb diners de la disposició addicional tercera. “En cap cas es pot pretendre que la B-40, de matriu estatal, la paguem amb la disposició addicional tercera”, ha avisat.

Fonts del Ministeri de Transports han reiterat aquest dilluns que els 200 milions d’euros consignats per a la B-40 han d’anar a càrrec de la disposició addicional tercera de l’Estatut, que estableix que els diners s’han de destinar a infraestructures. “Si no l’utilitzem per a infraestructures, serà que no hi ha dèficit”, han ironitzat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió