Dilluns, 28 de novembre de 2022 - Edició 1586
La República

Vilagrà assegura que el Govern farà “canvis” el més ràpid possible respectant els temps de Junts

ACN Berga – A poques hores de conèixer el resultat de la consulta a la militància de Junts per decidir si es queden al Govern o passen a l’oposició, la […]

Agències 07/10/2022

ACN Berga – A poques hores de conèixer el resultat de la consulta a la militància de Junts per decidir si es queden al Govern o passen a l’oposició, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que l’executiu farà “canvis” el més ràpid possible respectant els temps de Junts. En una visita a Berga, no ha concretat si es poden produir aquest mateix cap de setmana, però ha subratllat que des d’ERC esperen que aquesta situació “s’acabi el més aviat possible” per poder continuar treballant per resoldre els problemes de la ciutadania “amb tota la força i amb un Govern cohesionat i lleial”. Vilagrà tampoc ha entrat a valorar l’alta participació que fins al migdia hi havia de la consulta, concretament un 73%.

Durant una atenció a mitjans, la consellera de la Presidència, Laurà Vilagrà, ha afirmat que el Govern respecta els processos interns com el que està vivint Junts, però no ha entrat a valorar l’alta participació que hi havia fins al migdia. “Era molt rellevant que es fes la votació per aclarir si volien ser Govern o oposició, la situació actual generava soroll extern que afectava el Govern”, ha dit.

En relació al resultat, ha mantingut que ERC avaluarà totes les possibilitats i escenaris i ha recordat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja expressat que el seu “escenari preferit” seria que Junts tanqués aquesta crisi i pogués continuar a l’executiu.