Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Viladecans impulsa un pla post-coronavirus dotat amb 4 MEUR i 134 mesures

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Viladecans ha aprovat per unanimitat un Pla de Reactivació Local (PRL) dotat amb 4 MEUR per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Barcelona.-El ple de l’Ajuntament de Viladecans ha aprovat per unanimitat un Pla de Reactivació Local (PRL) dotat amb 4 MEUR per afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la covid-19 al municipi. Recull 134 mesures que aplicarà l’administració municipal en els propers mesos, centrades en el reforç de l’atenció de les situacions de vulnerabilitat, el foment de l’activitat econòmica, el suport a la comunitat educativa i a les entitats ciutadanes, així com el manteniment de l’activitat cultural. El pla l’ha elaborat una Comissió Especial formada pel govern municipal, els grups de l’oposició i les aportacions de representants de col·lectiu de joves, gent gran i les entitats ciutadanes.

El PRL és la eina amb la qual l’Ajuntament de Viladecans instrumentalitzarà la seva resposta a la crisi de la COVID-19 durant l’exercici 2020. El document neix amb un paquet de mesures dissenyades i treballades amb el context actual, però és un document obert a les necessitats que es vagin plantejant al llarg dels propers mesos.Els elements essencials que han guiat l’elaboració del document han estat, en el vessant econòmic, establir mesures adaptades a les necessitats dels sectors afectats, d’acompanyament als comerciants, autònoms, professionals, pimes, empreses i treballadors que facilitin el manteniment de la seva activitat. En aspectes socials, se’n centra en el manteniment de la cohesió de Viladecans, donant suport i acompanyament als col·lectius de risc i més vulnerables, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere, especialment a la infància i la gent gran, però no exclusivament. El PRL no s’oblida tampoc de la perspectiva de gènere, atès que les situacions de vulnerabilitat s’agreugen en el cas de les dones.L’Ajuntament destinarà al pla 4 MEUR per fer front a la situació, provinents de la modificació pressupostària (1,2 milions d’euros), de partides del pressupost actual (1 milió d’euros) i de l’impacte de les mesures econòmiques ja adoptades des del decret de l’Estat Alarma (1,6 milions d’euros).