Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Vifor Pharma compra la ‘start-up’ balear Sanifit en la major operació del sector biotecnològic a l’Estat

ACN Barcelona.-La farmacèutica suïssa Vifor Pharma ha anunciat aquest dilluns la compra de la ‘start up’ balear Sanifit, una adquisició que es converteix en la major operació del sector biotecnològic […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Barcelona.-La farmacèutica suïssa Vifor Pharma ha anunciat aquest dilluns la compra de la ‘start up’ balear Sanifit, una adquisició que es converteix en la major operació del sector biotecnològic a l’Estat. L’empresa rebrà un pagament inicial de 205 milions d’euros, una xifra que pot incrementar-se en 170 milions si es compleixen certes fites a nivell regulador i d’accés al mercat. En cas que el fàrmac de Sanifit obtingui bons resultats comercials –ha desenvolupat un medicament per tractar la calcifilaxi-, la companyia podria arribar a percebre més de mil milions d’euros, segons ha informat en un comunicat. A través d’aquest acord, Vifor passarà a controlar el 100% de les accions de Sanifit, així com els drets globals del seu producte.

Fundada l’any 2007 com una ‘spin off’ de la Universitat de les Illes Balears, Sanifit ha desenvolupat el fàrmac SNF472, un tractament per combatre la calcifilaxi, una malaltia rara associada a problemes renals crònics i que té una taxa de mortalitat del 55% en el primer any de diagnòstic. Segons les estimacions de la mateixa companyia, es tracta d’una malaltia que afecta més de 330.000 persones als Estats Units i Europa.