Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Victoria Szpunberg fa trontollar els fonaments de l’ensenyament amb l’obra ‘Amor mundi’ a la Beckett

ACN Barcelona.-Fruit de la residència de Victoria Szpunberg a la Sala Beckett aquesta temporada, neix el nou text de la dramaturga en què reflexiona a través d’una mestra sobre la […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-Fruit de la residència de Victoria Szpunberg a la Sala Beckett aquesta temporada, neix el nou text de la dramaturga en què reflexiona a través d’una mestra sobre la moralitat, l’altruisme i els mètodes pedagògics emprats en una societat en ple canvi. En una coproducció de la sala barcelonina amb el Grec, ‘Amor mundi’ s’estrena aquest dimecres i s’hi estarà fins el 28 de juliol. La veterana actriu Marta Angelat interpreta la professora a partir de la qual Szpunberg posa en qüestió els fonaments de la filosofia ètica i pedagògica. Són precisament les aportacions d’una filòsofa, Hannah Arendt, les que agafa el text per transmetre a l’espectador la necessitat d’estimar el món. Aina Calpe i Blanca Garcia-Lladó completen el repartiment de l’obra.

“M’intento impregnar d’aquest concepte d’amor, jo que soc pessimista. L’amor públic, com fer el bé, i com això dialoga amb el tema de l’educació”, ha explicat la directora aquest dimecres en la presentació de l’espectacle. El mateix títol, ‘Amor mundi’, l’agafa de Hannah Arendt i la seva idea d’estimar el món. “Avui dia fer el bé és un acte radical”, ha apuntat Szpunberg. És per això que l’obra planteja la necessitat d’ajudar i estimar els altres “sense fer mal”. “Ens costa molt això”, ha assenyalat la dramaturga.