Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Víctimes del Magic es manifesten dissabte contra l’abandó institucional i el “blanquejament” d’una “cova de violadors”

|

- Publicitat -

ACN Badalona – El Comitè de Mares contra la violència sexual a Badalona i diverses entitats feministes i sindicals organitzen dissabte una manifestació al centre de la ciutat per denunciar abandonament institucional per part l’Ajuntament a les víctimes de les violacions que han tingut lloc darrerament al centre comercial Magic. La mare d’una de les víctimes, Teresa Prados, assegura que l’Ajuntament els ha donat l’esquena: “Ens ataquen i ens violen i aquí no passa res. Només els preocupa la imatge del centre comercial”. En aquest sentit, la secretària general del Sindicat d’Estudiants, Carol Latorre, demana al consistori que persegueixi judicialment el centre comercial i deixi de “blanquejar” el que per a ells s’ha convertit en una “cova de violadors”.

La representant del Sindicat d’Estudiants diu que amb la seva inacció, el govern municipal “sembla que estigui a sou del centre comercial i no de la ciutadania”. Teresa Prados, per la seva banda, lamenta que calguin víctimes mortals perquè es cregui a les dones “una mica”.

Publicitat

La portaveu del Comitè de Mares és també mare d’una jove de 17 anys, que va patir una agressió sexual al centre comercial. “Ens ataquen, ens violen i aquí no passa res. És vergonyós, fastigós i vomitiu”, ha etzibat. Segons aquesta mare, el Magic s’ha convertit en un espai “perillós”.

Amb tot, les entitats lamenten que en aquest cas encara cal depurar responsabilitats i reclama la dimissió de la gerència del centre comercial, la cancel·lació del contracte amb l’empresa de seguretat o el cessament del comandament dels Mossos d’Esquadra que ha dirigit la investigació.

D’altra banda, lamenten la posada en llibertat i la “impunitat” dels agressors. “La meva filla ahir es va trobar un dels seus agressors pel carrer. Viuen al costat de casa i ells poden caminar impunement pel carrer i ella no perquè està aterrada”, explica la mare. La jove està anant a teràpia i afirma que situacions així la fan retrocedir.

<strong>L’alcalde nega l’abandonament</strong>

Per la seva banda, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, nega que hagi desatés a les víctimes: “El govern municipal i jo mateix hem estat en contacte permanent amb l’entorn familiar de les víctimes”, afirma a través d’un comunicat. Guijarro també recorda que el consistori s’ha personat a la causa contra els violadors.

Sobre mesures concretes, l’alcalde explica que Serveis Socials està treballant estretament amb la família d’una de les víctimes, d’11 anys, i que s’ha reforçat la vigilància i el patrullatge al centre comercial, tant de la Guàrdia Urbana com de Mossos d’Esquadra.

Guijarro també treu pit de les gestions fetes amb els departaments d’Educació i d’Interior, amb el Servei d’Intervenció Especialitzada d’atenció a les dones del departament d’Igualtat i Feminismes, amb la delegació del govern espanyol, amb l’hospital de Can Ruti i també amb el centre comercial Magic.

“A Badalona no pararem fins que erradiquem tota violència masclista en qualsevol de les seves manifestacions. És responsabilitat de tots treballar incansablement perquè els nostres fills i filles visquin en una societat lliure de violències”, conclou Guijarro.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió