Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Vic proposa a Salut tancar instal·lacions esportives municipals i no fer entrenaments per reduir la mobilitat

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha proposat al Departament de Salut tancar instal·lacions esportives municipals durant dues setmanes, coincidint amb l’entrada en vigor de les noves restriccions decretades per la Generalitat. […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha proposat al Departament de Salut tancar instal·lacions esportives municipals durant dues setmanes, coincidint amb l’entrada en vigor de les noves restriccions decretades per la Generalitat. “Estem en una segona onada i Vic comença amb uns índex de contagi massa alts”, ha subratllat l’alcaldessa, Anna Erra. La representant municipal ha lamentat que durant les setmanes que porten amb mesures més restrictives a Vic i Manlleu, la corba de contagis no ha baixat i la situació a Osona ha empitjorat, excepte el Lluçanès, amb més ingressos de covid-19 als hospitals. És per això que demanen reduir les interaccions socials si es vol evitar un tancament perimetral, una mesura que ara mateix no està sobre la taula.

Han passat els quinze dies de les mesures més restrictives a Vic i Manlleu i la situació epidemiològica de covid-19 no ha millorat sinó que ara s’ha vist que els contagis s’han estès a tota la comarca, excepte el Lluçanès. Fa dues setmanes, el risc de rebrot d’Osona era de 470 i, una setmana més tard, l’índex s’ha enfilat fins al 1.051. Una situació que l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha definit com a “preocupant” i una prova més de que calen prendre més mesures si es vol evitar el tancament perimetral. Una mesura, ha dit, que ara mateix no està sobre la taula.Erra ha admès que a dia d’avui no saben els motius d’aquest repunt de contagis a la comarca. “Els 15 dies de restriccions no ens han ajudar a baixar la corba ni les cadenes de transmissió”, ha lamentat aquest dijous amb una atenció a mitjans per fer el balanç d’aquests dies. En el cas de la ciutat, ha explicat que l’índex de transmissió segueix essent alt (de 827 fa dues setmanes s’ha passat a 1.345 en l’última setmana) alhora que també creixen les hospitalitzacions de malalts de covid-19. Segons Erra, la situació als hospitals és “estable” amb una quarantena d’ingressats, però s’està veient que el virus és més virulent que a l’estiu i que hi ha més casos greus. També ha dit que està tot preparat per reforçar el sistema sanitari quan sigui necessari com ara l’hospital de campanya al pavelló de salut. “La situació és molt sostinguda però no volem arribar al col·lapse sanitari” i reduir l’activitat assistencial, ha subratllat Erra. Mesures a nivell comarcalL’alcaldessa ha explicat que tenen pendent una reunió amb el Consell Comarcal d’Osona per estudiar més restriccions per reduir contagis a nivell comarcal. Una opció, ha dit, seria que el tancament d’espais esportius municipals s’estengués a tota la comarca. Abans, però, faltarà veure què hi diu el Departament de Salut. L’alcaldessa creu que seria una bona mesura complementària aprofitant que durant 15 dies també se suspenen les competicions esportives que ni siguin d’equips professionals segons ha anunciat la Generalitat. A Vic també mantindran tancats els parcs infantils i les pistes esportives per evitar espais de trobada. Suport a la restauració pels tancamentsDes de l’Ajuntament s’han compromès a estar al costat del sector de l’hostaleria, “molt tocat” per l’ordre de tancament de 15 dies decretat per la Generalitat. Erra ha admès que les noves restriccions són un “cop anímic de tots plegats” i molt especialment per als bars i restaurants, als quals ha dit que continuaran donant suport. No descarta estudiar més ajuts per al sector si el tancament s’acaba allargant més temps i ha agraït que la Generalitat ja ho hagi previst.