Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Via lliure a la fusió entre Telefónica i Virgin al Regne Unit

ACN Barcelona.-L’Autoritat de la Competència i Mercats del Regne Unit (CMA, en les seves sigles en anglès) ha autoritzat la fusió entre Liberty Global i Telefónica, que permetrà combinar els […]

Avatar
Agències 20/05/2021

ACN Barcelona.-L’Autoritat de la Competència i Mercats del Regne Unit (CMA, en les seves sigles en anglès) ha autoritzat la fusió entre Liberty Global i Telefónica, que permetrà combinar els negocis de Virgin Media i O2, l’empresa britànica de la multinacional espanyola. Segons ha indicat Telefónica en un comunicat, s’espera que la transacció, que permetrà crear un grup de telecomunicacions capaç de competir amb el gegant britànic BT, s’acabi de tancar l’1 de juny. La previsió és que la nova empresa generi sinèrgies per valor de 6.200 milions de lliures sobre la base de valor net actual després dels costos d’integració, i tingui uns ingressos d’11.000 milions.

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, i el conseller delegat de Liberty Global, Mike Fries, han assegurat en un comunicat conjunt que aquest és un “moment decisiu” per a les telecomunicacions al Regne Unit que permetrà comptar amb una “alternativa real” que no havia existit fins ara. Les dues empreses van anunciar fa un mes que Lutz Schüler serà el conseller delegat de la nova empresa, i Patricia Cobian la Directora Financera. Actualment, Schüler és conseller delegat de Virgin Media i Cobian Directora Financera d’O2.