Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Vergés, sobre si es dotarà els CAP de més personal per vacunar contra la covid: “Posarem els reforços que faci falta”

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dilluns que es posaran els reforços “que faci falta” per a la campanya de vacunació contra la covid. Vergés no […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dilluns que es posaran els reforços “que faci falta” per a la campanya de vacunació contra la covid. Vergés no ha concretat cap previsió perquè ha insistit que la campanya no començarà a Catalunya fins a finals de gener i que encara cal passar “tot el desembre i pràcticament el gener”. Segons ha dit, llavors s’haurà acabat la campanya de vacunació de la grip i caldrà fer front a l’estratègia de vacunació contra la covid “amb la incertesa” del nombre de casos i quina serà la “tensió” sobre l’atenció primària. Salut ha assegurat que s’està treballant amb la resta de comunitats autònomes per acabar de definir l’estratègia de vacunació.

Sobre la taula hi ha quatre estratègies i s’han de pactar uns criteris d’actuació per aplicar les dosis a mesura que vagin arribant. De moment, Salut té constància que les primeres dosis arribaran a Catalunya a finals de gener. Seran 350.000 dosis de la vacuna de Pfizer, que permetrà vacunar 175.000 persones, ja que s’administrarà en dues dosis. Catalunya ja ha comprat deu milions de xeringues per poder administrar les vacunes que vagin arribant. Estratègia de vacunacióPer ara, hi ha quatre estratègies al voltant de les quals es pactaran els criteris d’actuació. Segons ha explicat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, una de les parts importants passa per protegir la gent més vulnerable: gent gran i amb comorbilitat (més d’una malaltia). Una altra és protegir els professionals sanitaris i el personal de les residències de gent gran. A banda, també hi ha dues estratègies que tenen a veure més amb la contenció del virus, una és intentar vacunar persones que tenen més interacció social i activitat i una altra seria la de vacunar persones en el moment d’aparició d’un brot en un espai concret. Reobertura d’alguns sectorsSobre la reobertura de diversos sectors aquest dilluns coincidint amb el pla del Govern, Vergés ha demanat “solidaritat” i “responsabilitat” a la ciutadania per mantenir-los oberts. En aquest sentit, ha recordat que cal tenir present la màxima de distància, mans i mascareta. En una línia similar s’ha expressat Mendioroz, que ha demanat ser conscients que “el virus encara és aquí”. “És molt important que tot el que puguem ho fem a l’aire lliure i evitem al màxim la interacció social, i moure’ns amb les nostres bombolles de convivència”, ha assegurat. Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha refermat que està prohibit que bars i restaurants serveixin menjar a les barres, i també ha recordat que les terrasses, si tenen sostre, han de tenir almenys dues parets obertes, perquè la ventilació es considera molt important. Si no és així, ha advertit, hauran d’aplicar les mateixes mesures que a l’interior del local.