Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Vergés insta a defensar els mitjans públics davant l’avenç “preocupant” de l’extrema dreta

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La vicepresidenta en funcions de presidenta del Parlament, Alba Vergés, ha instat la societat a defensar els mitjans de comunicació públics davant l’avenç “preocupant” de l’extrema dreta. En un acte a la cambra catalana per celebrar el 40è aniversari de la llei de creació de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, Vergés ha recordat la “unitat, generositat i fermesa” de les forces polítiques catalanes del moment per aprovar per unanimitat aquella norma, i ha reclamat a les actuals que se segueixin conjurant perquè hi hagi mitjans públics “de qualitat i en català per molts anys més”. “Venen moments complicats per al país i les seves institucions, també la Corporació, que haurem de defensar amb fermesa i sense cap escletxa de dubte”.

Vergés s’ha referit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), l’evolució d’aquella Corporació Catalana de Ràdio i Televisió primigènia, com una “eina de país” i n’ha destacat el “paper clau” per “promoure, difondre, mantenir i multiplicar” la llengua, la cultura i la identitat catalanes.

Publicitat

També ha expressat l’agraïment a tots els professionals que hi han passat durant aquests anys “amb una innegable vocació de servei públic”, i ha destacat la necessitat de “seguir treballant” per “donar resposta als nous hàbits de consum audiovisual” i als “reptes” de la societat.

De la seva banda, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, ha destacat que TV3 i Catalunya Ràdio “han estat peces clau per al país” i ha considerat que aquests mitjans “no s’explica el procés de normalització de la llengua, la cultura i la cohesió social i territorial que hem experimentat”.

Romà ha considerat la CCMA una “història d’èxit” i ha reclamat que el quarantè aniversari serveixi per “posar en valor” el que s’ha fet i com a “palanca per repensar-nos, per adaptar-nos i per garantir un servei públic audiovisual en l’entorn digital”, davant el “canvi radical” que viu el sector.

Finalment, la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, també present a l’acte, ha posat en valor els “quaranta anys de normalització lingüística, d’impuls de l’ús social del català i d’impuls del consum televisiu de qualitat”, així com el paper que també ha tingut la CCMA en la “construcció nacional del país”.

“Avui tornem a viure una transformació” que demana “l’impuls de tothom” per “reeditar aquelles ganes i aquell rigor que ens van permetre ser pioners”, ha afegit Vilagrà. I en aquest sentit ha recalcat la importància de “ser competitius en un nou context audiovisual”.

A banda de Vergés, Vilagrà i Romà, l’acte també ha comptat amb la participació del periodista de TV3 Eduard Boet.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió