Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Vergés diu que les escoles obriran “seguríssim” dilluns però alerta que hi hauran més casos que s’hauran de gestionar

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha garantit que les escoles reprendran les classes el proper dilluns, tal i com estava previst. “Seguríssim”, ha dit en ser preguntada a […]

Avatar
Agències 07/01/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha garantit que les escoles reprendran les classes el proper dilluns, tal i com estava previst. “Seguríssim”, ha dit en ser preguntada a RAC1. Tot i això, ha afirmat que la situació no serà “exactament la mateixa” i que en haver-hi més casos a la comunitat també “hi haurà més casos a les escoles que s’hauran de gestionar”. En línies generals, ha reconegut que la situació és “preocupant” i a la pregunta de si el Govern descarta un confinament domiciliari ha respost: “Mai hem descartat res”. Ha dit que epidemiològicament parlant anirien millor mesures “molt més estrictes” però ha insistit que s’ha de fer una valoració global de la situació i que es va dir que s’intentaria evitar.

Vergés no ha concretat si és possible que les mesures restrictives que han entrat en vigor aquest dijous s’allarguin més enllà de deu dies i s’ha limitat a dir que “això no s’ha acabat” i que és necessari un compliment estricte de les mateixes. Ha assegurat que també hi ha el compromís que es faci un control estricte del seu compliment.La consellera ha reconegut que un tancament més global permetria aturar abans l’epidèmia però ha insistit que s’ha de fer una valoració global. A més, ha apuntat que ara hi ha més “complexitat” que al març i que el Govern es va comprometre a intentar evitar confinaments generals i a atendre també sanitàriament a tot l’aspecte no covid. Vergés no ha descartat que s’arribi als 500 malalts en UCI en els propers dies o setmanes i per això ha fet una crida a reduir les interaccions socials. “Tinguem una vida més avorrida però més d’acord amb la situació epidèmica”, ha declarat. Pel que fa les eleccions, ha dit que haurà de ser la taula de partits la que acabi prenent la decisió sobre si es faran els comicis el 14-F. “Avui la situació és complicada però també ho serà les properes setmanes”, ha manifestat, al temps que no ha volgut donar la seva opinió personal perquè obrirà un debat mediàtic “on no hi ha de ser”. També ha explicat que hi ha reunions previstes per abordar les eleccions al FC Barcelona. Per últim, ha assegurat que no s’han detectat positius que provinguin de persones que van estar a la rave de Llinars del Vallès. Ha afirma també que les persones que van organitzar la festa seran “expedientades de delictes contra la salut pública”.