Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Vergés assenyala “el marc legal i ideològic de les institucions espanyoles” com a obstacle per recuperar la memòria

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, ha lamentat que la lluita per recuperar la memòria històrica “segueixi topant amb el marc legal i ideològic de les institucions espanyoles”. Així ho ha dit en l’acte institucional del Parlament per homenatjar les víctimes del franquisme. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha assistit a l’ofrena al monument als immolats situat al pati de la Biblioteca del Parlament amb representants de tots els grups menys de Vox i del PPC. També hi han estat presents representants de l’Associació pro Memòria als Immolat per la Llibertat a Catalunya i hi ha intervingut la historiadora Conxita Mir.

Vergés ha lamentat que el silenci de les víctimes del franquisme es traslladés a la transició. “Per desgràcia el restabliment d’un sistema democràtic no ha aconseguit deixar enrere tot el llast de la dictadura ni donar resposta a la demanda de justícia dels familiars de les víctimes. En lloc de construir-se la transició com un trencament del règim anterior, es construeix en base d’un silenci imperdonable”, ha afirmat.

Publicitat

Malgrat aquesta situació, la vicepresidenta ha posat en valor que es continuen fent “passes importants” des del Parlament, les institucions de la societat civil i els grups que porten iniciatives al Congrés. Una lluita que, segons ha dit, “segueix topant amb el marc legal i ideològic de les institucions espanyoles”.

Pel que fa a la cambra catalana, ha posat en valor que es va impulsar la llei per declarar nuls els judicis sumaríssims, que van afectar 78.000 persones. “Encara que amb retard, avancem cap al camí del desgreuge”, ha conclòs.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió