Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Vergés apunta que el document del SEM és “pràctica habitual” i que sempre es prioritza “el millor per a les persones”

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat aquest dimecrs que molts metges i caps de servei han remarcat que el document del SEM que s’ha fet públic sobre […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-La consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat aquest dimecrs que molts metges i caps de servei han remarcat que el document del SEM que s’ha fet públic sobre triatge de pacients és “pràctica habitual”, i que “s’ha de fer sota criteris del que és millor per a les persones”. “La intensitat terapèutica no sempre marca el que és millor per a les persones. Sempre preval el criteri clínic”, ha insistit en roda de premsa, on ha subratllat que els professionals sanitaris “tenen potestat per fer diagnòstics i per fer el millor per a les persones”. “Això no permet simplificacions”, ha avisat després que es conegués una instrucció per no intubar majors de 80 anys.

Vergés ha reiterat que “els criteris clínics sempre prevalen, ara i sempre”. “Es fa així sempre al nostre sistema de salut, és la pràctica clínica habitual”, ha reblat la consellera, alhora que ha destacat la importància de la tasca de les societats científiques i comitès ètics en la seva tasca d’assessorament, “sempre respectant el criteri professional” dels metges. D’altra banda, ha indicat que no tots els llits d’UCI tenen respirador, i es treballa per incorporar-ne més. De tota manera, també ha recordat que no tots els malalts que estan a la UCI en necessiten, igual que no tots els hospitalitzats requereixen ingrés a cures intensives.