Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Vergés aplaudeix l’aval de l’EMA a Janssen: “Les vacunes són segures i la gent pot estar doblement segura”

ACN Sant Joan Despí.-La consellera de Salut, Alba Vergés, aplaudeix que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) hagi mantingut l’aval a la vacuna Janssen després […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Sant Joan Despí.-La consellera de Salut, Alba Vergés, aplaudeix que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) hagi mantingut l’aval a la vacuna Janssen després d’investigar la possible relació amb vuit casos de trombosi entre més de set milions de vacunats als Estats Units. Les vacunes, diu Vergés són “segures” i afirma que “els beneficis de vacunar-se són superior als riscos”. Vergés també dona crèdit als sistemes de farmacovigilància de l’EMA i creu que ara la població pot estar “doblement segura” amb el vaccí Janssen “perquè tot es mira i es remira”. En aquest sentit, L’EMA assegura que el risc de patir aquests casos és “molt baix” i continua recomanant-ne l’ús.

Durant una compareixença al Moisés Broggi de Sant Joan Despí, Vergés també ha parlat, tot i que poc, de les noves restriccions que haurien d’entrar en vigor a partir de dilluns 26 d’abril, quan acabi el confinament comarcal actual.Vergés ha evitat avançar si s’aixecaria o es prolongaria i diu que, com “sempre” s’ha fet, s’intentarà buscar “l’equilibri” entre la resposta a l’emergència sanitària i les conseqüències socials, econòmiques i emocionals que provoca la pandèmia en la població.La consellera demana no especular sobre quines seran aquestes noves restriccions i ha avançat que possiblement dijous ja es donarien a conèixer, després de la reunió prevista al Procicat per analitzar les dades epidemiològiques. “Veiem una estabilització dels casos”, afirma.