Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Verge reclama una investigació i sancions pel sorteig d’una prostituta organitzat per militars de la caserna del Bruc

ACN Barcelona – La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat una investigació i la sanció corresponent pel sorteig d’una prostituta entre militars de la caserna del Bruc de […]

Agències 08/12/2022

ACN Barcelona – La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha reclamat una investigació i la sanció corresponent pel sorteig d’una prostituta entre militars de la caserna del Bruc de Barcelona, segons ha afirmat a les xarxes socials. Ha considerat que dels fets resulta evident que cal “molta més formació” en igualtat en la institució de l’Exèrcit, on ha lamentat que hi ha una cultura patriarcal “inherent de la seva cultura organitzativa”. La consellera ha afirmat que els exèrcits són una de les institucions que més reprodueixen la “masculinitat hegemònica” i ha demanat que les institucions donin exemple de la tolerància zero envers el masclisme i les violències masclistes.

Verge assegura que l’Exèrcit espanyol ha adoptat protocols contra l’assetjament i les violències sexuals només de manera recent però ha lamentat que del centenar de denúncies anuals “només unes poques arriben a judici”.

Per últim, ha fet una crida als homes que siguin testimonis de fets com els que ha revelat el diari ‘Ara’ perquè no siguin còmplices i denunciïn els fets, com ha passat en aquest cas. “La màxima responsabilitat en l’eradicació de les violències masclistes és dels homes”, ha manifestat.