Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Verge i Montero s’emplacen a treballar en una agenda feminista compartida

ACN Barcelona.-La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’han compromès a seguir treballant bilateralment per forjar una agenda feminista compartida. Reunides aquest divendres a […]

Agències 14/01/2022

ACN Barcelona.-La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la ministra d’Igualtat, Irene Montero, s’han compromès a seguir treballant bilateralment per forjar una agenda feminista compartida. Reunides aquest divendres a la Generalitat, han coincidit que “malgrat els avenços” en igualtat de gènere, cal aprofundir en la garantia dels drets existents i en l’assoliment de nous. “Impulsem polítiques feministes desacomplexades, interseccionals, transinclusives i antiracistes”, ha remarcat Verge en un comunicat. Per la seva banda, Montero ha destacat el compromís de potenciar la “col·laboració constant, la cooperació institucional i el treball conjunt”. La garantia dels drets sexuals i l’erradicació de la violència institucional han centrat la trobada.

La reunió, transcorreguda en “un clima d’entesa i sintonia”, segons el comunicat, s’han abordat qüestions com l’Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius i les polítiques que garanteixen els drets de les persones LGBTI+, com la futura llei trans catalana i la pròxima llei antiracista.”El nostre interès és avançar el màxim en poder desplegar totes les polítiques feministes que permetin una transformació real per a la igualtat i la garantia de drets”, ha subratllat Verge.En aquesta línia, la conselleria i el ministeri han tancat files en defensa de l’objectiu d’erradicar la violència institucional. Per això, Verge ha ofert compartir les eines que està elaborant el Departament d’Igualtat i Feminismes, com ara “les avaluacions de la victimització que poden patir les dones per part de les institucions, els indicadors de diligència deguda en l’actuació dels poders públics, o les mesures de reparació que s’han incorporat en els pressupostos de la Generalitat pel 2022”, en paraules de la consellera.