Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Verge concreta que els possibles casos de tràfic de dones ucraïneses són “un o dos” i subratlla que ja s’investiga

ACN Madrid – La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha concretat que els possibles casos de tràfic de dones ucraïneses detectats a Catalunya són “un o dos”. “Estem parlant […]

Agències 31/03/2022

ACN Madrid – La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha concretat que els possibles casos de tràfic de dones ucraïneses detectats a Catalunya són “un o dos”. “Estem parlant d’un nombre molt baix. Un o dos casos, que són indicis. S’està investigant. No obstant això, s’activen tots els sistemes d’alerta i els mecanismes d’atenció per poder fer un acompanyament”, ha dit Verge aquest dijous en roda de premsa després de la conferència sectorial d’igualtat que s’ha celebrat al Senat. La trobada de les autonomies amb el Ministeri d’Igualtat ha abordat la qüestió. “És esperable que arreu de l’Estat es detectin aquests casos perquè la violència masclista en contextos de guerra s’agreuja”, ha apuntat.

El Ministeri d’Igualtat ha traslladat a les comunitats que dimarts va aprovar en Consell de Ministres la simplificació dels tràmits per acreditar que s’és víctima de tràfic. La secretària d’Estat d’Igualtat, Ángela Rodríguez, ha remarcat que ja no dependrà de la col·laboració amb la policia i podran tenir accés als recursos assistencials i a l’ingrés mínim vital (IMV).

Verge ha celebrat la mesura i ho ha considerat un “avenç”. Una altra mesura és que les víctimes de tràfic podran trucar al 016 i ser ateses en ucraïnès. També podran acreditar la condició de víctima des de les entitats que treballen amb aquesta mena de casos.