Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Veïns de Barcelona protesten contra el soroll dels concerts del Fòrum coincidint amb el Primavera Sound: “Volem dormir!”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Una cinquantena de veïns de Barcelona han protestat aquest dijous contra el soroll d’activitats massives a la ciutat, especialment dels concerts del Parc del Fòrum, coincidint amb el festival Primavera Sound. Convocats per diverses entitats veïnals, els participants s’han concentrat al vespre al costat de la parada de metro El Maresme / Fòrum, la més propera al recinte, mentre desenes d’assistents al Primavera Sound sortien del metro. Enric Navarro, president de l’associació Stop Concerts, ha explicat que exigeixen el “dret al descans” i traslladar els festivals fora de la ciutat. L’entitat no descarta una nova denúncia contra el consistori, després que la presentada fa uns mesos contra tres càrrecs del govern municipal quedés arxivada.

Al crit d'”Aquí volem dormir!” i amb altres lemes com “El soroll mata” o “Prou soroll”, els veïns han portat les seves queixes al costat del Parc del Fòrum, convocats per Stop Concerts i  Xarxa Veïnal contra el Soroll (XAVECS).

Publicitat

S’hi han afegit altres plataformes, com la d’Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació d’Esdeveniments (PACAME), Movimiento Diagonal Mar, l’Associació de Veïns Maresme, Alerta Som Paral·lel, SOS Enric Granados, SOS Triángulo Golfo, Grup Soroll Raval i la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).   

Els veïns alerten que la contaminació acústica és un “problema de salut” que impacta en les persones, sobretot dones embarassades i nadons, que poden tenir problemes del son i altres afectacions. També recalquen que no és un problema exclusiu d’aquesta zona de la ciutat, sinó d’altres com el Poble-sec, el Raval, Gràcia o Montjuïc.

Navarro ha lamentat que els veïns dels barris propers al Parc del Fòrum es passen molts mesos exposats al soroll d’esdeveniments de gran format com és ara el Primavera Sound i molts altres, com la Feria de Abril o el Cruïlla, i ha alertat que els concerts no acaben fins la matinada.

L’associació Stop Concerts ha instat els participants a la protesta a trucar als Mossos d’Esquadra per formalitzar la seva queixa i demanar-ne el certificat al Departament d’Interior a través de la web per així tenir més força en cas d’emprendre accions legals.

Navarro no descarta que l’associació torni a presentar una denúncia contra el consistori, després que quedés arxivada la de l’any passat contra tres alts càrrecs del govern municipal, ara en funcions, pel soroll dels concerts del Fòrum. El jutjat va considerar que no estava “prou justificat” que s’hagués portat a terme algun delicte i va decretar el sobreseïment provisional de les actuacions.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió